U prodaji je novi roman Paula Koelja – „Hipi”

0

U domaće knjižare stigao je novi, dugo očekivani roman jednog od najboljih brazilskih pisaca svih vremena, čije tiraže brojimo stotinama miliona, Paula Koelja, pod naslovom „Hipi”.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2007; © Paul Macleod)

Ovo je priča o Paulu, brazilskom mladiću s kozjom bradicom i dugačkom kosom, koji želi da postane pisac i kreće na hodočašće u potrazi za dubljim smislom svog života. Prvo odlazi na poznati „Voz smrti za Boliviju”, zatim u Peru, a kasnije auto-stopom kroz Čile i Argentinu.

Put ga vodi do poznatog Trga Dam u Amsterdamu, punim mladih ljudi koji nose živopisnu odeću i pale mirišljave štapiće, meditiraju i igraju uz muziku, dok razgovaraju o seksualnim slobodama, širenju svesti i potrazi za unutrašnjom istinom.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2008; © Paulo Coelho)

U Amsterdamu sreće Karlu, Holanđanku u dvadesetim godinama, koja želi da pronađe idealnog saputnika da je prati na čuvenom hodočašću hipika u Nepal. Ona uspeva da ubedi Paula da joj se pridruži na putovanje „Magičnim autobusom” kroz Evropu i Centralnu Aziju put Katmandua. U društvu fascinantnih saputnika, od kojih svako ima svoju priču, na ovom uzbudljivom putovanju svako od njih će doći do sopstvenog preobražaja i sopstvenog životnog puta.

Oslanjajući se na bogato životno iskustvo, Paulo Koeljo nas svojim autobiografskim pripovedanjem, najličnijom dosad, vraća kroz vreme – kako bi oživeo snove svoje hipi generacije, koja je žudela za mirom i usuđivala se da ospori ustaljeni društveni poredak.

(Fotografija: Paulo Koeljo, 2014; © Niels Akermann)

Roman „Hipi” možete naći u izdanju „Lagune”, po ceni od 699 dinara, gde možete nabaviti, ako već niste, i sve ostale Koeljove knjige.

Pogledajte trejler za knjigu:

Takođe, u knjižarama se nalaze i sledeći novi naslovi: „Priča o izgubljenoj devojčici” Elene Ferante, peti tom „Moje borbe” Karla Uvea Knausgora, „Devojka i noć” Gijoma Musoa, „Džentlmen u Moskvi” Amora Toulsa, „Staklena kupola” Žozea Saramaga, „Putevi svile” Pitera Frankopana, Homo Deus: Kratka istorija sutrašnjice” Juvala Noe Hararija, „Aleksandar od Jugoslavije” Vuka Draškovića i zbirka remek-dela Ive Andrića „Pored puta”.

Uživajte u čitanju!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend