U prodaji je knjiga o Hemingveju i njegovoj poslednjoj muzi

0

Izdavačka kuća „Laguna” nedavno je objavila knjigu „Jesen u Veneciji: Ernest Hemingvej i njegova poslednja muza” Andree di Robilanta, izdanje na srpskom jeziku.

U jesen 1948. Hemingvej i njegova četvrta supruga putovali su prvi put u Veneciju. Poznatom piscu je ostalo godinu dana do pedesetog rođendana, a nije objavio nijedan roman skoro čitavu deceniju! U lovu na patke upoznao je Adrijanu Ivančić, upečatljivu Venecijanku tek izašlu iz školske klupe. Hemingvej će je iskoristiti kao model za Renatu u romanu „Preko reke pa u šumu” i nastaviće da je posećuje u Veneciji. Kada su Ivančići, na njegov poziv, otišli na Kubu, Adrijana je prisustvovala rađanju kultne pripovetke „Starac i more”, posle koje je Hemingvej dobio „Nobelovu nagradu za književnost”. Adrijana je bila njegova poslednja muza i za to će platiti svoju cenu.

Saga o željama, uspesima i preprekama u toku poslednjih produktivnih godina velikog pisca”Tajms.

Autor je u knjizi „Jesen u Veneciji: Ernest Hemingvej i njegova poslednja muza” koristio izvode iz neobjavljene prepiske između Hemingveja i njegove muze, koji se nalaze u njenim memoarima „Beli toranj”, objavljenim 1980, ali i iz intervjua sa članovima porodice Ivančić.

A pored ovog, u domaćim knjižarama možete da pronađete i sledeća izdanja: „Serotonin” Mišela Uelbeka, „Netipičan tip” Toma Henksa, „U senci masline” Lusinde Rajli, „Bez zaklona” Barbare Kingsolver, „Njegove bele rukavice” Jelene Bačić Alimpić, „Nikad nisam” Vesne Dedić, „Zajedno u stanu” Bet O’Liri, „Umetnost pobede” Fila Najta

(Fotografija: Knjiga „Jesen u Veneciji: Ernest Hemingvej i njegova poslednja muza” – Ernest Hemingvej, 2019; © „Laguna”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Moje tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Kreativnost je osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, a bez nje je život besmislen! | Redovni sam član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend