Knjige&Stripovi Hrvatska

Sve tajne bivše prve dame: Knjiga Michelle Obama u prodaji i na hrvatskom jeziku

„Ja sam obična osoba koja se zatekla na neobičnom putovanju. Podijelila sam s vama svoju priču u nadi da ću time pomoći stvoriti prostor za druge priče i druge ljude koji traže svoje mjesto pod suncem.“ Michelle Obama, Moja priča

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Michelle Obama žena je kojoj se dive diljem svijeta. Kao prva dama – prva Afroamerikanka u toj ulozi – pomogla je u stvaranju najsrdačnije i najotvorenije Bijele kuće u povijesti, a pritom se etablirala kao moćna zagovornica žena i djevojaka u Sjedinjenim Državama i po cijelom svijetu. Pritom je svojim djelovanjem dramatično zaokrenula način života u obiteljima diljem Amerike prema zdravijem i aktivnijem življenju, stojeći pritom uza svojega supruga dok je vodio zemlju kroz neke od njezinih najtežih trenutaka.

U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima Moja priča Michelle Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva u Chicagu, školovanja u četvrti u kojoj je prijetilo da se pretvori u geto, do studiranju na sveučilištima Ivy lige i godina kada je radila kao menadžerica noseći se sa zahtjevima i majčinstva i posla, pa sve do vremena provedenog u Bijeloj kući i povratka u život privatne građanke.

Knjigu Moja priča ,globalni nakladnički događaj, u Hrvatskoj objavljuje nakladnička kuća Planetopija. Engleski naslov je BECOMING, a knjigu jeo bjavio Crown Publishing, dio Penguin Random Housea, u SAD-u i Kanadi u tiskanom i digitalnom formatu. Michelle Obama u svojim memoarima Moja priča toplo i lucidno opisuje svoje pobjede i razočaranja, i javna i privatna, iznoseći svoju priču otvoreno i upravo onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima.

Inteligentno i iskreno, Michelle Obama vodi čitatelje u svoje iznimno putovanje od čikaškog South Sidea do Avenije Pennsylvania 1600 pripovijedajući cijelu svoju priču kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima. Topli i mudri, ovi memoari pružaju uvid u duboko osobnu procjenu duše i karaktera jedne žene koja je neprekidno prkosila očekivanjima – i čija nas priča nadahnjuje da to učinimo i mi.

MOJA PRIČA, Michelle Obama
ISBN: 978-953-257-413-5 (meki uvez)
ISBN: 978-953-257-414-2 (tvrdi uvez)
Izdavač: Planetopija
Datum objave: svibanj, 2019.
Prijevod: Jasna Mati i Suzana Szabo

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.