Strip koji će vas zadiviti! „Napoleon“ stigao u Srbiju!

0

U Srbiji je juče počeo da izlazi „Napoleon“, jedan od najneobičnijih evropskih stripova u poslednjih dvadesetak godina, žanra najbolje opisanog kao psihodelični krimić. Ovaj strip je stalno na granici nadrealizma i sumorne stvarnosti, prožet snažnim poetskim i filozofskim motivima, duboko alternativan i na ivici avangardnog. Od prvog broja u Italiji, u septembru 1997-e, toliko je oduševio publiku da je izdavač već posle mesec dana rasprodao čitav tiraž prvog broja i uporedo sa drugim morao da objavi reprint. Iako je bilo planirano da se objavi osam brojeva, cela edicija ih je imala pedeset i četiri.

„Svesni smo da su vremena teška i da je umetnost skrajnuta, kao i da ovo definitivno nije najsjajniji period za ljubitelje stripa u Srbiji, ali smo svesno rizikovali. U redovnom izdanju, po regularnoj ceni objavimo još jedan Bonelijev strip koji je najumetničkiji, najavangardniji i najautorskiji strip-serijal koji dolazi iz matične kuće Martija Misterije i Dilana Doga i verujemo da će novi čitaoci biti oduševljeni“, kaže urednik izdavača, „Veselog četvrtka“ Dušan Mladenović.

Urednik ovog izdanja biće Marko Šelić Marčelo, ljubiteljima stripa poznat kao autor edicije „Dilan Dog“.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend