Knjige&Stripovi Srbija

Stefan Mihajlovski objavio novi roman „Ispod grla”

Kolumnista našeg magazina, Stefan Mihajlovski, nakon uspešnog prošlogodišnjeg naslova „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti”, objavio je novu knjigu – pod nazivom „Ispod grla”.

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, Beograd, 2019; © Natalija Živković)

Ovaj roman prikazuje odnos dva momka koja su preživela silovanje, a koji sada „siluju” svoju partnersku vezu. U svakom poglavlju ovog romana, autor nudi čitaocu posebno mesto u kojem može da ostavi svoje sopstvene strahove i predrasude. Ovakav prolaz ispunjen mistifikacijom predstaviće, uz obilje metafora, svet pun grandiozne samovrednosti, plitkog šarma i patološkog laganja, vodeći ka sunovratu i potpunoj alijenaciji, gde intrapsihička frustracija i interpsihički konflikti traže mesto ka primalnom kriku, čiji bi katarzični odjek izvukao sve ono što stoji ispod grla.

(Fotografija: Knjiga „Ispod grla” – Stefan Mihajlovski, 2019; © Marija Dobrić)

Na ivici imaginacije i realne psihičke nestabilnosti, histrionični postupci iskorišćeni su tako da omoguće prostor za potpuno novu fokalizaciju, koja neprestano insistira na popularnoj kulturi, i u toj narativnoj kombinaciji pruža dosad neviđeni književni eksperiment.

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, Beograd, 2019; © Natalija Živković)

Da li ste ikada bili u krevetu sa psihopatom? I da li ste se nekada istovremeno osetili kao žrtva, spasilac i progonilac? Knjigu „Ispod grla”, po promotivnoj ceni, trenutno možete da poručite na sajtu „Beoletra” izdavaštva, a uskoro će se naći i u ponudi drugih domaćih knjižara.

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, Beograd, 2019; © Natalija Živković)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.