Knjige&Stripovi Srbija

Stefan Mihajlovski gost na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga

Na štandu „Beoletra” izdavaštva na ovogodišnjem, 63. po redu, Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga (Hala 1 – galerija), koji će biti održan od 21. do 28. oktobra, Stefan Mihajlovski družiće se sa čitaocima i potpisivati svoju hit knjigu „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti”.

(Fotografija: Stefan Mihajlovski, 2018, Beograd; © Stefan Mihajlovski)

Priznat naslov, od strane Igora Perišića sa Instituta za književnost i umetnost, brzo je osvojio srca kako publike, tako i stručne javnosti. Provokativne priče o identitetskoj kompleksnosti, kao što su „Medveđe međunožje”, „Samoubistvo jednog Roma, geja, invalida i ateist” i „Prosveta u doba starleta” postale su tema mnogih škola i fakulteta na kojima Mihajlovskog rado čitaju i analiziraju na časovima građanskog vaspitanja, kao jednog od najboljih primera društvene angažovanosti mladih ljudi.

(Fotografija: Poster filma „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti”, 2018; © Stefan Mihajlovski)

Zbog velikog interesovanja koje „Lice današnjice” nosi sa sobom, u planu je i realizacija istoimene predstave, koja će za glavne likove imati mlade ljude iz marginalizovanih grupa.

Takođe, Mihajlovski je autor i nove kolumne „Seks dejt aplikacije jedne Devijacije”, koja ima potpuno nov pristup na javnu scenu pisane reči, a cilj joj je skretanje pažnje na uvođenje obaveznog seksualnog vaspitanja u obrazovni sistem. Pored toga, odnedavno je sertifikovani edukator na temu diskriminacije Instituta za medije i različitost. Prepoznatljiv i kao uspešan aktivista za ljudska prava, Stefan ima mesto u Upravnom odboru Fondacije „Humanist”, koja svojom najnovijom akcijom „Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi” poziva na prikupljanje garderobe za najugroženije građane.

(Fotografija: Korice knjige „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti” – Stefan Mihajlovski, 2018; © Stefan Mihajlovski)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.