Promocija knjige „Ničija” u Leskovačkom kulturnom centru

0

U letnjoj bašti Foto kluba „Leskovac” u Leskovačkom kulturnom centru (LKC), večeras će od 21 čas biti održana promocija knjige „Ničija”, autorke Vesne Dedić.

Knjiga „Ničija” – Vesna Dedić (2016)(Fotografija: Knjiga „Ničija” – Vesna Dedić, 2016)

Ovo je roman o zaljubljenosti – toj dobrovoljnoj predaji sopstvenog života nekom drugom koga i ne poznaješ, o propuštenim šansama i razmišljanju: „Koja je to misao sa kojom čovek treba da napusti ovaj svet?” Takođe, ovo je i priča o greškama koje napravimo u strahu od samoće, o umiranju ljubavi u braku, neverstvu, praštanju i veri da te onaj koji ume da voli uvek negde čeka.

Glavna junakinja Danka veruje da je život bajka kada si u zagrljaju onog koga voliš. Njena drugarica Maša više veruje u basne jer uvek na kraju neko nekog prevari. Od rodne Budve, studentskih dana u Beogradu, do života u Stokholmu njih dve prolaze decenije trošeči godine kao sate.

Kroz atmosferu stare Budve, Beograda devedesetih godina 20. veka, Stoholma sa emigrantskim predgrađima, kriminala i narko bosova, kao i današnjeg Beograda, autorka je ispisala melodramu koja oslikava situacije i osećanja u kojima će se pronaći i žene i muškarci, i heteroseksulni i homoseksualni parovi, i samci, i oni u srećnim, ali i brakovima u kojima je ljubav počela da umire.

Roman „Ničija” je i putokaz čitateljkama kako da nauče da budu svoje – ni nečije ni ničije ni svačije. U prodaji je od 16. maja 2016, a možete poručiti na ovom sajtu, po ceni od 425 dinara. Takođe, na veb-sajtu knjižare „Delfi” i knjižare „Vulkan” možete pronaći sjajne akcije!

Ulaz je slobodan.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend