Knjige&Stripovi Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

“Priručnik za Rock’N’Roll“ Ivana Bajovića doživeo drugo izdanje!

Ivan ‘‘Bajke’’ Bajović je mladi pisac rođen 1983. i živi u Grockoj. Njegova knjiga ‘‘Priručnik za Rock’N’Roll’’, koja je doživela drugo izdanje opisuje život mladog studenta sa sela, koji je došao u Beograd na studije. Mladić otkriva novi svet i počinje da ostvaruje svoje snove. Osniva muzički bend, ali to nije sve… Na putu do njegovog cilja prate ga razni događaji.
Seks, droga i rokenrol su stvari koje se stalno provlače kroz njegov život.

Knjiga će izazvati borbu u čitaocu, koji će sebi početi da postavlja pitanja: Da li su to moje misli, da li ovo o čemu mislim zaista tako mislim, zašto ja sve ovo radim, kada zapravo…želim nešto drugo?

‘‘Debitantsko književno izdanje ‘‘Priručnik za Rock’N’Roll’’ koje je dobio drugo izdanje je esencija te ideiološke, urbo-prozno-pesničke vizije, puta, pa i šablona kalupa. Iako rokenrol, ljubitelji, autori, kao i pisci, muzičari i sva logistika iz te branše pokušavaju da budu svoji, jedinstveni, oni se – što je neverovatno, ali istinito – uklapaju u nju, donekle ograničenu šemu života i bitisanja, nesvesni svoje pozicije. Ova dobra knjiga Ivana Bajovića upravo govori o tome.’’ – iz recenzije Milana B. Popovića.

‘‘Ivan Bajović u svojoj knjizi piše o pravom iskrenom i beskompromisnom rokenrolu. Ovo je priča o ljudima koji nisu drugačiji zarad drugih, nego su jednostavno prirodno takvi. Priča o jednom mladiću i njegovom hrabrom putu ka istini i ostvarenju sna. Na tom putu neprekidno naleće na primitivne ljude koji pokušavaju da ga probude, ali i na one koji žele sa njim da produže taj san do zvezda. I jedino je pitanje da li će nastaviti da sanja ili će ga na kraju neko provuditi. Pristati na razne compromise – to je umetnost preživljavanja. Biti beskompromisan i uticati na ljude svojim pozitivnim idejama je jedina pobeda nad tamom.’’ – rekao je Bojan Uzelac o Priručniku za Rock’N’Roll.

Uskoro intervju sa piscem na našem portalu!

Do tada, pročitajte knjigu.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.