Predstavljanje romana “Šum vremena“ Džulijana Barnsa u DKSG

0

 

U sredu 18. maja u 20 sati u Klubu-knjižari Magistrala u Domu kulture „Studentski grad“ biće predstavljen roman „Šum vremena“ Džulijana Barnsa. U programu učestvuju Aleksandar Ilić, Ivana Medić i Zoran Paunović. U toku razgovora biće prikazani inserti iz dokumentarnih filmova o Dmitriju Šostakoviču uz njegove kompozicije.

Najnoviji roman jednog od najvećih pisaca današnjice govori o društvenim, ideološkim šumovima koji ne prestaju, a odnosi se na trenutak u kojem ruski kompozitor Šostakovič peva svoje pesme pod dirigentskom palicom Josifa Visarionoviča Staljina. Šta je Staljin dirigovao a šta je Šostakovič komponovao i koliko je moguće biti autentičan u totalitarnim režimima govori nam profesor svetske književnosti Aleksandar Ilić, ko je bio Šostakovič i kakvo je njegovo mesto u muzici, a takođe i o tome kako se borio s vlašću, objašnjava nam muzikološkinja Ivana Medić, kako je sve to preveo i šta o borbi umetnika s vlašću misli prevodilac reći će nam Zoran Paunović.

Engleski pisac Džulijan Barns (Lester, 1946) radio je kao leksikograf na Oksfordskom rečniku engleskog jezika, kritičar i urednik književne rubrike, TV kritičar u londonskom Observer-u. Dobitnik je brojnih nagrada. Proglašen je vitezom, pa oficirom francuskog Reda umetnosti i književnosti. Dela: Metrolend, Pre no što me je srela, Floberov papagaj, Zureći u sunce, Istorija sveta u 10 1/2 poglavlja, Troje, Bodljikavo prase, Pisma iz Londona 1990-1995, Obale Lamanša, Engleska, Engleska, Ljubav, itd, Cepidlaka u kuhinji, Sto od limunovog drveta, Artur & Džordž, Nije to ništa strašno, Puls, Ovo liči na kraj, Nivoi života.

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend