Knjige&Stripovi Srbija

Otvaranje 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga

Na „Beogradskom sajmu” u Hali 2 večeras će u 18 časova svečano biti otvoren 63. po redu Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom „Radost čitanja”. Za sve ljubitelje pisane reči kapije su otvorene još od 10 časova.

(Fotografija: „Books”; © Vikimedija)

Sajam će otvoriti srpski akademik, pesnik i pisac Matija Bećković, odnosno marokanski istoričar i pisac Abdulah Busuf. Ovogodišnja zemlja počasni gost je Kraljevina Maroko, a grad gost Niš.

Ovo je jedna od najposećenijih i najuglednijih književnih manifestacija u južnom delu Evrope, na kojem tradicionalno učestvuju najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Oni predstavljaju mnoga izdanja, a publika ima priliku, takođe, da prisustvuje brojnim diskusijama i predavanjima o književnosti, izdavaštvu i tematici, kao i obeležavanju raznih jubileja.

U toku osam sajamskih dana u Beogradu se susreću kulture Istoka i Zapada, te će poštovaoci književnosti moći da na jednom mestu, pod kupolama sajma, sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po najpovoljnijim cenama, obnove svoju privatnu kolekciju knjiga najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ali i uvek aktuelnim klasicima svetske književnosti. Na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga učestvovaće više od 450 domaćih i stranih izlagača, Najpoznatiji srpski izdavači knjiga su: „B ooka”, „Čarobna knjiga”, „Delfi” knjižare, „Laguna”, Knjižare „Vulkan”

(Fotografija: 60. Međunarodni beogradski sajam knjiga, 2015; © N1)

Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U sklopu ovog programa, između ostalog, biće organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Takođe, tradicionalno će biti dodeljene sledeće nagrade:

(Fotografija: Nagrade na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga; © Sajamknjiga.rs)

Šezdeset treći Međunarodni beogradski sajam knjiga će biti otvoren od 21. do 28. oktobra 2018, kao praznik knjige i kulture. Pojedinačna cena ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 (dolazak više od 20 osoba), porodična 600 dinara (22. i 23. oktobra), dok deca do sedam godina imaju besplatan ulaz.

Takođe, biće održan i 49. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, kao i četvrti Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media Market”.

Dobro došli!

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.