Knjige&Stripovi Srbija

Oduševljena publika: Kontrakulturna i Stefan Mihajlovski otkrili detalje svojih knjiga i najavili “vraćanje čitanja u ozbiljan trend“!

Poznatala lica koja su već sarađivala zajedno, modna kreatorka i autorka romana “Granice slobode“, Jelena Nikolić Kontrakulturna i TV voditelj, kolumnista i aktivista za ljudska prava, Stefan Mihajlovski, dokazali su zajedničkim premijernim otkrivanjem detalja iz svojih knjiga za Adria Daily magazin, kako među njima nema zavisti, što je čest slučaj među kolegama na javnoj sceni. Pred toga što važe za mlade profesionalce u svom poslu, govore da su i privatno u veoma dobrim odnosima i da predstavljaju podršku jedno drugom.

Jelenina knjiga “Granice slobode“ doživela je izuzetan uspeh čime je Jelena opravdano zauzela mesto među najpopularnijim domaćim piscima prošle godine. Nova knjiga biće u prodaji već od prvog aprila, a Kontrakulturna obećava da će čitaoci našeg portala biti prvi koji će videti korice ovog izdanja!

“Promocija moje knjige biće na moj rođendan. Radujem se, jer konačno izlazi “Epizoda“, a odmah nakon toga, novu knjigu u ruke i pristupite neobičnom psihološkom ogledu koji se zove “Esterizacija“. Svako ko očekuje nastavak “Granica slobode“ samo će izgubiti vreme, ovo je nešto potpuno novo! “Epizoda“ je priča o svma nama  dokaz da naše živote živimo polovično. Vratićemo čitanje u ozbiljan trend. Kroz nju će čitaoci razumeti koliko je držanje knjige u ruci, izgovaranje reči na nečije uvo i soundtrack koji ti u ušima svira dok okreneš novi list zapravo najprimamljivija i strast koju svako od nas želi da razgoliti pred kamerama. I da, intrigantno je, a nije prosto. To vam je kao skidanje bez pornografije i senzualnost bez striptiza“, rekla je Kontrakulturna.

Stefan Mihajlovski svoju knjigu naslovio je “Lice današnjice – (auto)biografija kolektivne (ne)svesti“. Kao autor kolumni i kratkih priča prevođen je na više jezika, a njegovi tekstovi postali su važan deo časova građanskog vaspitanja u pojedinim srednjim školama. Zanimljivo je da je Stefan jedan od retkih autora čiji kvalitet tekstova potvrđuju i mediji koji se bave tradicionalnim i crkvenim običajima, kao i oni koji imaju slobodnije mišljenje.

“Knjiga će biti skup najčitanijih kolumni o toleranciji, Ljubavi, zavisti, mržnji, veri… Ali, pored toga, akcenat stavljam na priču o Heleni, koju je publika rado čitala iz nedelje u nedelju. Helenina priča je priča o nasilju, ljubomori, psihičkom, na kraju i fizičkom maltretiranju i o svemu onome što prividno, u neznanju, nazivamo Ljubav. Čitaoci knjige videće koliko daleko je Helena otišla u svom ludilu, kako razmišlja žena koja počinje muškarca da posmatra kao seksualni objekat, šta se desilo sa njom i Filipom, a poslednje što smem da otkrijem je da će Markova manipulacija nad njom imati neočekivane obrte!“, rekao je Mihajlovski.

Heleninu priču mnogi kritičari ocenili su kao “najveću psihološku igru objavljenu na ovim prostorima“, a Mihajlovski dodaje da o nasilju nikada ne treba ćutati. Na pitanje koliko je ovo delo autobiografsko Mihajlovski uz osmeh govori da je ono nastajalo u periodu njegove visoke psihičke labilnosti, kao i da očekuje da će kraj potpuno šokirati, jer će razjasniti mnoge stvari, i nada se, pokrenuti mnoga pitanja. Očekuje se da će ova knjiga, uz istoimeni dokumentarac, biti pred publikom na proleće.

Stefanove kolumne možete pročitati ovde.

About the author

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.