Objavljeno izdanje na srpskom jeziku romana „U vrtu ljudoždera” Lejle Silmani

0

Izdavačka kuća „Booka” objavila je izdanje na srpskom jeziku knjige „U vrtu ljudoždera” Lejle Silmani, mlade autorke, dobitnice brojnih nagrada, čija dela nose bestseler status širom sveta.

(Fotografija: Lejla Slimani, 69. Sajam knjiga u Frankfurtu, 2017; © „Frankfurter Buchmesse”)

Adel naizgled ima savršen život. Ugledna je novinarka, živi u predivnom pariskom stanu sa suprugom hirurgom i njihovim malim sinom. Ali ispod sjaja tog „savršenstva” krije se nešto drugo: strašno joj je dosadno! Osim toga, preplavljena je nezasitom potrebom za seksom, po svaku cenu. Boreći se da obuzda svoj nagon i želju, Adelin život počinje da se vrti oko afera za jednu noć, kašnjenja na posao, laganja muža… sve dok ne upadne u sopstvenu zamku.

Lejla Slimani se proslavila šokantnim trilerom „Uspavaj me”, a psihološka fikcija „U vrtu ljudoždera”, koji je, zapravo, njen prvi roman, još jednom će uzrdrmati vaš moralni kompas, jer je ovo knjiga o ženama i njihovim željama, apetitima i autodestruktivnim nagonima. Međutim, autorka ovde ne morališe, već se uzdržava od osuđivanja, izazivajući time naklonost ili makar razumevanje čitaoca za junakinju. U vrtlog svih ovih tabu tema, Lejla smešta i problematiku majčinstva i svih očekivanja koja uz majčinstvo idu, dok će Vas besprekorno čist stil Slimani provesti kroz ovu smelu i erotičnu priču, kroz lavirint strastvene želje, sve do razumevanja samoće, izolovanosti i gladne potrage za autentičnim iskustvom.

(Fotografija: Lejla Slimani, 2018; © „San Francisco Chronicle”)

Roman „U vrtu ljudoždera”, koji možete da kupite po promotivnoj ceni od 594 dinara u knjižari „Bookastore” ili na sajtu izdavačke kuće „Booka”, zaprepastiće Vas, zadiviti i zapanjiti, postaviće Vam pitanja na koja ćete tražiti odgovore još dugo nakon završetka čitanja.

(Fotografija: Knjiga „Snaga” – Naomi Alderman, 2019; © „Booka”)

A pored ovog, u domaćim knjižarama možete pronaći i sledeće naslove: „Ljubavna pisma” Debi Makober, „Snaga” Naomi Alderman, „Besmrtnici” Klou Bendžamin, „Hronologija umetnosti”priredio i delom napisao Ijan Začek, „Beleške jedne Ane: Hronika u 26 glava” Momčila – Mome Kapora (novo izdanje), „Crni talas u srpskom filmu” Bogdana Zlatića„Kako sam uspeo?” Karla Maldena.

(Fotografija: Knjiga „U vrtu ljudoždera” – Lejla Slimani, 2019; © „Booka”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine | Moje tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Kreativnost je osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, a bez nje je život besmislen! | Redovni sam član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend