Knjige&Stripovi Srbija

Novi roman Marka Brakovića „Tablet“ predstavljen na sajmu knjiga

Beograd, 25. oktobar 2015 – Psihoterapijski roman „Tablet“ autora Marka Brakovića, predstavljen je na jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ovo je drugi Brakovićev roman, a autor će svakodnevno tokom trajanja Sajma potpisivati knjigu i družiti se sa čitaocima.

„Tablet“ je svojevrstan triler koji se bavi temama farmakoindustrije i aferama koje se vezuju za proizvodnju i trgovinu lekovima, a cela priča je uklopljena u savremeni geopolitički kontekst. U romanu su opisane psihoterapijske seanse sa različitim tipovima ličnosti, a pisac otkriva i brojne tajne psihoterapijskog zanata. Glavni lik dela je Predrag Petrović, sredovečni psihoterapeut, čiji život doživljava dramatičan obrt nakon jedne patronažne posete i koktela na kom je promovisan medikament neuobičajenog dejstva. Delo se, kada su neki likovi i priče u pitanju, „oslanja“ na prethodni Brakovićev roman „Fejsbuk predator“, ali ne predstavlja njegov nastavak i može se čitati nezavisno od prvog romana.

tablet2

„Nakon uspeha ’Fejsbuk predatora’, poželeo sam da odem korak dalje i ’zagazim’ u sferu geopolitike i farmakoindustrije. Želeo sam da čitaocima otkrijem neke tajne posla kojim se bavim, ali ujedno ih i ohrabrim da rade na sebi. ’Tablet’ bih opisao kao geopolitički triler, ali i kao prikaz surove svakodnevice modernog doba u kojem živimo“, rekao je Marko Braković.

Recenzenti romana „Tablet“ su Maja Volk, umetnica i Aleksandar Radić, vojno-bezbednosni analitičar.

O piscu:

Marko Braković rođen je 1978. godine u Beogradu. Diplomirao je na smeru Andragogija Filozofskog fakulteta u Beogradu nakon čega je specijalizirao psihoterapiju kojom se godinama profesionalno bavi. Autor je brojnih naučnih radova na temu promiskuiteta, seksualnih disfunkcija i partnerske psihoterapije, a čest je gost i sagovornik na brojnim tribinama i u časopisima, kako u Srbiji tako i u regionu. Prvi roman Marka Brakovića „Fejsbuk predator“ imao je već dva izdanja, a našao se među nominovanima za Ninovu nagradu. Brakovićev književni izraz je oslobođen metafora i fraza, jednostavan, i kao takav razumljiv svima. Osim psihoterapije kojom se bavi, Marko Braković je i aktivni profesionalni muzičar već 20 godina i iza sebe ima dva studijska albuma, nekoliko singlova i više od 600 koncerata i klupskih nastupa. Živi i radi u Beogradu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.