Knjige&Stripovi Hrvatska

Novi nastavak pustolovine odanih prijatelja koji će vam rastopiti srce

Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja – nastavak megabestselera Veliki Panda i Sićušni Zmaj engleskog autora Jamesa Norburyja – u prijevodu Lade Furlan Zaborac, stiglo je u hrvatske knjižare i to paralelno s engleskim izvornikom.

Riječ je o novom poglavlju priče o neobičnim, odanim prijateljima koji su oduševili i nadahnuli čitatelje diljem svijeta porukom dobrote, nade i ustrajnosti. Iznimka nisu bili ni domaći čitatelji, pa je tako Veliki Panda i Sićušni Zmaj od svog objavljivanja među najprodavanijim naslovima u hrvatskim knjižarama.  Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja ilustrirano jednako šarmantno i toplo  poput originalne uspješnice, namijenjeno je svim dobnim skupinama i istovremeno donosi drevnu mudrost i utjehu. Ovaj put priča počinje kad, usprkos udobnom životu u njihovu hramu visoko u planini, Sićušni Zmaj shvati da osjeća nezadovoljstvo. Zbog toga s Velikim Pandom odluči krenuti na put, u nove i daleke predjele.

Nailazeći na opasnosti i izazove, zajedno nauče da je sve što im treba već u njima samima i da je promjena, iako ponekad zastrašujuća, moguća te da vodi nečem boljem…

O AUTORU:

Pisac i likovni umjetnik James Norbury studirao je zoologiju na Sveučilištu Swansea, a san mu je bio zaposliti se kao nadzornik u nacionalnom parku. Pokazalo se da je taj posao nemoguće dobiti. Okrenuo se drugoj ljubavi – knjigama i ilustracijama, maštajući kako će jednog dana otvoriti sklonište za životinje. Ipak, agenti nisu pokazivali pretjeran interes za njegove svjetove, a Norbury je za život zarađivao uglavnom obavljajući fizičke poslove i živio na granici siromaštva. Iskustvo volontiranja u udruzi Samaritanci nadahnulo ga je da pokrene malu skupinu za podršku u svojoj lokalnoj zajednici. Pojava COVID-a zaustavila je njegove planove. Odlučio je pomoći na drugi način.

Na Instagramu je počeo objavljivati priču o putovanju dvojice neobičnih, odanih prijatelja koji zajednički uče kako živjeti u trenutku i nositi se s neizvjesnošću, kako pronaći snagu i zajedno nadvladati sve životne prepreke. U trenutku kad je objavio prve crteže, imao je tri pratitelja i bio je uvjeren kako njegov projekt neće izazvati poseban interes. Ali prevario se. Veliki Panda i Sićušni Zmaj doslovno su preko noći osvojili svijet. Norbury je odlučio sam objaviti knjigu, ali broj narudžbi bio je toliki da se više nije mogao nositi s njima. Tako se javio književnim agentima koji su taj put odmah reagirali. Pronašao je i britanskog izdavača, a prava su, u iznimno kratkom roku, prodana diljem svijeta.

„Šarmantno poput mede Winnieja Pooha, dubokoumno poput drevnih poslovica“, riječi su kojima su u Guardianu opisali Norburyjeve ilustracije i tekst.

Uz nadahnjujući i dirljiv humor, Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja topla je priča o pustolovinama i prihvaćanju, knjiga koja se ne propušta.

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

1 Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.