„Nešto lepo“

0

U Galeriji Radio-televizije Srbije, 7. oktobra 2015. godine održana je promocija knjigeNešto lepo„.

Ovo je autobiografija pisca Slobodana Stojanovića, sastavljena od kratkih priča. U ovim običnim, nežnim, prijatnim i lekovitim pričama pisac govori o deci, starosti, kafanama, brigama… Slobodan je, „kao razlog za ispovest (ako bi tako moglo da se nazove to sećanje) naveo čovekovu potrebu da se na kapiji ulaska u starost bojažljivo osvrne i vidi šta je uradio kroz protekle godine života“.

Slobodan Stojanović bio je srpski dramaturg, umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, urednik Televizije Beograd, i profesor dramaturgije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Napisao je: scenario za više TV serija i filmove („Više od igre – mini TV serija iz 1977, „Jastuk groba mog“ – TV serija iz 1990, „Držanje za vazduh – film iz 1985 (scenario napisao zajedno sa rediteljem Zdravkom Šotrom), „Devojka s lampom“ – film iz 1992, „Raste trava“ – film iz 1990…), drame („Opasna voda“, „Osmejak Svetog Spiridona“, „Veliki dan“…), knjige proze („Povodom mokrog snega“, „Otrčao“, „Lav u Beogradu“…).

Priče iz knjigeNešto lepopojavile su se na Internetu pre no što su se našle u knjizi, a po njima je snimljena i mini TV serijaNešto lepo„, u kojoj je narator glumac Dragan Nikolić (serija se našla u takmičarskom programu ovogodišnjeg FEDIS-a).

Knjigu su priredili Slobodanov sin Miloš Stojanović i ćerka Katarina Vukobratović, a primerak ove knjige možete poručiti na www.nestolepo,com ili kupiti u knjižarama.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend