Knjige&Stripovi Srbija

“Nešto lepo”

U Galeriji Radio-televizije Srbije, 7. oktobra 2015. godine održana je promocija knjigeNešto lepo“.

Ovo je autobiografija pisca Slobodana Stojanovića, sastavljena od kratkih priča. U ovim običnim, nežnim, prijatnim i lekovitim pričama pisac govori o deci, starosti, kafanama, brigama… Slobodan je, “kao razlog za ispovest (ako bi tako moglo da se nazove to sećanje) naveo čovekovu potrebu da se na kapiji ulaska u starost bojažljivo osvrne i vidi šta je uradio kroz protekle godine života”.

Slobodan Stojanović bio je srpski dramaturg, umetnički direktor Beogradskog dramskog pozorišta, urednik Televizije Beograd, i profesor dramaturgije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu. Napisao je: scenario za više TV serija i filmove (“Više od igre – mini TV serija iz 1977, “Jastuk groba mog” – TV serija iz 1990, “Držanje za vazduh – film iz 1985 (scenario napisao zajedno sa rediteljem Zdravkom Šotrom), “Devojka s lampom” – film iz 1992, “Raste trava” – film iz 1990…), drame (“Opasna voda”, “Osmejak Svetog Spiridona”, “Veliki dan”…), knjige proze (“Povodom mokrog snega”, “Otrčao”, “Lav u Beogradu”…).

Priče iz knjigeNešto lepopojavile su se na Internetu pre no što su se našle u knjizi, a po njima je snimljena i mini TV serijaNešto lepo“, u kojoj je narator glumac Dragan Nikolić (serija se našla u takmičarskom programu ovogodišnjeg FEDIS-a).

Knjigu su priredili Slobodanov sin Miloš Stojanović i ćerka Katarina Vukobratović, a primerak ove knjige možete poručiti na www.nestolepo,com ili kupiti u knjižarama.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.