Mladi svilajnački pesnik Stefan Lazarević objavio drugu zbirku poezije!

0

Iz štampe je izašla druga zbirka poezije mladog svilajnačkog pesnika Stefana Lazarevića “Mali beskraj“. U odnosu na prvu zbirku “Iz dubine“, pesnički nemiri ovog mladog resavskog autora su sazreli, obogatili se i obukli stihove druge zbirke u refleksiju pesnikovog duha u koje nas slobodno poziva da zavirimo, kako bi se ohrabrili da pogledamo i u sebe same.

Zbirka je izašla u okviru edicije izdavačke kuće “Alma“ i književne radionice “Kordun“, koju vodi pesnik Ilija Šaula i nesebično je pomogao Stefanu da ova knjiga ugleda svetlost dana.
Autor zbirku deli u tri celine: “Uz osmeh večno(st)“, “Tišine“ i “Zvukovi svetlosti“, u kojima na jedinstven način povezuje prolazno sa neprolaznim, malo sa velikim i spaja ih u sebe samog, sebe kao celinu sa svetom i sebe kao potpuno slobodnog od svega.

Nevelika po obimu, knjiga je okupila pesme različitih motiva i forme. Ono što ove pesme objedinjuje jeste neprestano pesnikovo traganje za konstantama, za univerzalnim i beskrajnim i u ljubavi i u istoriji i u veri. Tiha i zamišljena nad svim ključnim pitanjima postojanja, zaronjena u dubine beskraja, Stefanova zbirka je, da je kvalifikujemo delom jednog njegovog stiha, „izmišljenica sa posvetom“ i to tako sakrivenom posvetom da može da poruči: „Razumećeš koliko ni ova pesma nikada nije bila o tebi.““ –  napisala je u recenziji prof. dr Ilijana Čutura, prodekan za nastavu Fakulteta pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Knjigu trenutno možete naručiti na njegovom Facebook profilu, a uskoro nas očekuje i promocija ovog umetničkog dela.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend