Knjige&Stripovi Srbija

Maja Petrović objavila prvu knjigu: Gurmanske veze

Poznata blogerka Maja Petrović koju svi znamo kao Vitki Gurman, objavila je svoju prvu knjigu pod nazivom: Gurmanske veze.

Maja je na svom blogu napisala:

Razlog što od polovine decembra retko pišem na blogu je pred vama. Bilo je manje vremena za blog jer sam pisala knjigu  Do sada smo se čitali online, a sada možemo da se čitamo i na papiru.

U budućem periodu posvetiću se tome da vam približim poglavlja i recepte, a ispričaću vam i kako izgleda voditi ovakav projekat od početka do kraja. Radi se o tome da sam celu avanturu sprovela samostalno – uz želju da budem sama svoj izdavač.

Za početak, želim sa vama da podelim odlomak iz knjige. Upravo priču o tome šta me je motivisalo da se upustim u ovaj izuzetno izazovan poduhvat.

Vitki-Gurman-Gurmanske-veze-604x468

Zašto sam napisala Gurmanske veze?

Nakon četiri godine pisanja svog bloga “Vitki Gurman”, pored tekstova o zdravoj ishrani i kvalitetu namirnica, izdvojila se još jedna grupa tekstova koji su se bavili romansom. To nije bilo neočekivano. Moj cilj je bio da naglasim sve te suptilne veze koje postoje između hrane, zdravlja, dobrog izgleda, živahnog libida i ljubavnog života. Veze koje kao da su se izgubile pred urbanim čovekom, koji za sebe ima sve manje vremena.

Maja
Maja Petrović

Odabir kvalitetnih namirnica predstavlja znak pažnje i brige prvenstveno prema sebi. A pravilno odabrana, lepo spremljena hrana može da bude podeljeni užitak i znak pažnje prema drugoj osobi. Način da nekome nama važnom pokažemo koliko nam je stalo.

Kada sam ukombinovala priče o afrodizijacima sa lekcijama o zdravoj ishrani,  spojila omiljene recepte sa legendama iz prošlih vremena koje i danas mogu da inspirišu – nastale su „Gurmanske veze“, praktičan priručnik koji će učiniti da se osećate energičnije, seksepilnije i motivisanije.

Uspela da pokažem da tzv. “afrodizijačka hrana” nije deo folklora – već da su namirnice koje su oduvek smatrane afrodizijacima iste one koje danas možemo da nazovemo „šampionskim“ zbog njihovog izuzetnog nutritivnog sastava. One nisu samo alat za zavođenje, već  izuzetno ukusne dragocenosti iz prirode na kojima svakodnevno treba da živimo.

Volela bih da ubrzo osetite kako vam divni ukusi koje ste pažljivo birali i uklapali u vašim tanjirima donose lepotu, zdravlje i intenzivniju romansu. Napisala sam „Gurmanske veze“ želeći svima koji ovu knjigu uzmu u ruke da neizmerno uživaju u hrani, životu i jedni u drugima.

  • Izdavač: Maja Petrović
  • Sajt knjige: Sibin Grašić
  • Slika na koricama: Marija Kotevska
  • Dizajn korica i kolor-strana: Miroslav Vujović
  • Lektura i korektura: Milja Lukić
  • Tehničko uređenje i prelom teksta: Željko Grujić
  • Obrada fotografija hrane: Uroš Bogdanović
  • Obim: 256 strana (od toga 16 strana u boji); 6 poglavlja i 55 recepata

Naručite knjigu Gurmanske veze!

Knjigu možete naručiti putem formulara na sajtu knjige, gde ćete biti obavešteni o budućim promocijama i prodajnim mestima.

Do četvrtog rođendana bloga, 8. marta – knjigu možete naručiti po promotivnoj ceni.

Izvor: VitkiGurman.com

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.