Knjige&Stripovi Hrvatska

„Lažljivi život odraslih“ u samo tjedan dana od izlaska zasjao na Spiegelovom popisu najčitanijih knjiga!

Lažljivi život odraslih, novi roman Elene Ferrante, ujedno i njezin prvi roman nakon tetralogije Genijalna prijateljica, u Hrvatskoj je nedavno izišao u prijevodu Ane Badurine i izdanju Profila.

Lažljivi život odraslih, novi roman Elene Ferrante, ujedno i njezin prvi roman nakon tetralogije Genijalna prijateljica, u Hrvatskoj je nedavno izišao u prijevodu Ane Badurine i izdanju Profila.

Ova fascinantna, moćna priča o odrastanju, bez ikakve sumnje jedna od najiščekivanijih knjiga godine, a Netflix je već kupio prava za ekranizaciju. Romani Elene Ferrante dosad su prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta, objavljuju se u više od 40 zemalja, a samo u Hrvatskoj prodani su u 45 tisuća primjeraka.

Lažljivi život odraslih zasad je objavljen u Italiji i Francuskoj, popraćen kritičarskim panegiricima. U obje zemlje odmah je po objavljivanju postao bestseler, a sam izlazak obilježile su slike redova ispred knjižara. Sjajne kritike romana ovih dana izlaze i u medijima na engleskom govornom području. Sudeći po golemom interesu hrvatskih čitatelja i rekordnom broju prednarudžbi – u iznimno kratkom roku pretprodaje naručeno je više od 300 primjeraka – Lažljivi život odraslih mogao bi ponoviti golemi uspjeh Genijalne prijateljice, jednog od najvećih književnih hitova zadnjeg desetljeća.

Radnja Lažljivog života odraslih smještena je u Napulj ranih 90-ih dvadesetog stoljeća. Giovanna je jedinica u obitelji situiranih srednjoškolskih profesora. Djevojčica koja ulazi u pubertet i koja se mijenja, a njezino lijepo lice, barem kako misli njezin otac, postaje ružno, nalik na ono njezine tete Vittorije. Mijenja li se Giovanna doista? Pretvara li se u svoju tetu, ženu koju jedva poznaje, ali koju njezini majka i otac očito preziru? Postoji li negdje zrcalo u kojem može vidjeti kakva je doista? Giovanna traga za odgovorima u bogatom i siromašnom Napulju prelazeći nevidljive, ali teško propusne granice…

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti jer ga taji još od objave svojeg prvog romana Mučna ljubav 1992. O tome tko stoji iza pseudonima, ne zna se mnogo, ali ono što je sigurno jest da je riječ o osobi koju vodeći svjetski kritičari i teoretičari smatraju jednim od najvažnijih imena suvremene svjetske književnosti.

Na hrvatskom su dosad objavljeni prijevodi njezinih romana Dani zaborava i Mučna ljubav te tetralogije koju čine romani: Genijalna prijateljica, Priča o novom prezimenu, Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju te Priča o izgubljenoj djevojčici, a koja joj je donijela svjetsku slavu.

About the author

Marina Đarmati

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.