Knjige&Stripovi

Knjiga tjedna: “Anatomija jednog skandala”

marina.djarmati.ka@gmail.com'
  • June 12, 2020
  • 3 min read
  • 30 Views
Knjiga tjedna: “Anatomija jednog skandala”

Sarah Vaughan postala je opasna konkurencija u svijetu kriminalističkih romana kada je 2018. godine objavila knjigu „Anatomija jednog skandala“. Odmah po objavljivanju osvojila je srca čitatelja i kritike, a da je roman postigao veliki svjetski uspjeh dokazuju i brojevi.

Na mnogima nedostižnoj listi najprodavanijih naslova Sunday Timesa „Anatomija jednog skandala“ držala je visoko peto mjesto, dok su korisnici Kindlea ovaj roman čitali s toliko oduševljenja da je zauzeo prvo mjesto najčitanijih naslova. Osim publike, Vaughan je i kritiku oduševila svojim trećim romanom s kojim je osvojila nominacije za nagrade Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year, Audible Sounds of Crime Award i GoodReads Jury’s Out award. Ovaj svjetski hit preveden je na više od 22 jezika, a napetoj, uznemirujućoj i neočekivanoj radnji nisu odoljeli niti u sedmoj umjetnosti. Američki producenti i scenaristi marljivo rade na novoj filmskoj poslastici koja bi ove godine trebala stići na filmska platna.

Budući da je Sarah Vaughan dugi niz godina radila kao politička novinarka uglednog časopisa Guardian, sva znanja, iščekivanja, spletke i prevare s kojima se suočavala pretočila je u roman. „Anatomija jednog skandala“ u prijevodu Aleksandre Barlović pravi je primjer psihološkog trilera čija je radnja smještena u sudnicu, a pred ovom porotom istina neće donijeti spas.

„Jedna od najboljih knjiga koje ćete ove godine pročitati.” – Closer
„Ova domišljata radnja ističe mnoge probleme današnjice.” – The Times
„Dinamično, živo i s dovoljno zaokreta da vas drži u napetosti.” – The Pool

RADNJA:

James je ministar bez portfelja u britanskoj vladi i još od studentskih dana najbolji premijerov prijatelj. No osim razuzdanih studentskih dana oni dijele tajnu koja ne smije izaći na vidjelo. Kad vlast i moć Jamesu zavrte pameću, upustit će se u neopreznu ljubavnu vezu sa svojom suradnicom koja će ga optužiti za pokušaj silovanja. Bit će to skandal koji će doprijeti do samog srca britanske vlasti. Što će na to reći premijer i kako će na suprugovu nevjeru reagirati Sophie, njegova žena? Ali konačna odluka u rukama je Kate, tužiteljice koje je sa svima upletenima u skandal bila generacijska kolegica na fakultetu, a onda je preko noći morala nestati. Sudska drama „Anatomija jednog skandala“ napeta je priča o pokušajima izbjegavanja zakona, prikazivanja istine i krhkih emocionalnih odnosa za koje se mislilo da će trajati vječno.

Podeli ovaj tekst:
marina.djarmati.ka@gmail.com'
About Author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.