Knjige&Stripovi Hrvatska

„Cijeli grad priča“ novi je hit roman autorice Fannie Flagg

Svestrana i talentirana američka spisateljica i glumica Fannie Flagg i dalje osvaja čitatelje svojim nezaboravnim romanima.

Svestrana i talentirana američka spisateljica i glumica Fannie Flagg i dalje osvaja čitatelje nezaboravnim romanima.

 

„Cijeli grad priča“ novi je hit autorice romana „Pohane zelene rajčice“ Fannie Flagg u izdanju Mozaika knjiga. U ovom nježnom i dirljivom romanu autorica progovara o tome što zapravo znači biti živ. Sa svojim prepoznatljivim humorom, razigranom maštom i dubokim razumijevanjem ljudskih slabosti i ljudskih srdaca, u ovoj nezaboravnoj priči o ovome životu – i onom zagrobnom − podsjeća nas da je zajednica najveća vrijednost, da je život dar i da ljubav nikada ne umire. Flagg je za roman „Cijeli grad priča“ osvojila renomiranu nagradu Southern Book Prize. Roman je s engleskog jezika preveo Ozren Doležal.

Fannie Flag u svojoj bogatoj karijeri osvojila je mnogo nagrada i priznanja za televizijski, ali i književni rad. Najviše uspjeha postigla je romanom „Pohane zelene rajčice“ prema kojem je snimljen i istoimeni popularni film koji je 1992. godine osvojio nominaciju za Oscara u kategoriji za najbolji adaptirani scenarij. Na hrvatski su joj prevedene i druge velike svjetske uspješnice: „DaisyFay i čudotvorac“, „Sreća ispod duge“, „Dobrodošla na svijet, djevojčice“, „Posljednji susret cura s benzinske“ i „Još te sanjam“.

RADNJA:

Elmwood Springs u Missouriju gradić je kao svaki drugi. Mudri Lordor Nordstrom stvorio je divno mjesto za život i bogato naslijeđe za sebe i svoju suprugu Katrinu, s kojom se upoznao putem oglasa, ali i prelijepo posljednje počivalište za svoju obitelj, prijatelje i susjede koji će tek doći. Počivalište možda nije prava riječ, zapravo. Na groblju se događa nešto neobično. Premda se zove Spokojna livada, ondje ne vlada baš potpuni spokoj. A sada, cijeli grad priča…

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.