Knjige&Stripovi Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Beogradski sajam knjiga na sajmu u Pekingu

Beogradski sajam knjiga, najvažnija manifestacija u Srbiji i regionu posvećena književnosti, izdavaštvu i kulturi, prvi put se predstavlja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu.

Beogradski sajam predstavlja se od 24. do 28. avgusta, a Srbija je, zajedno sa državama istočne Evrope, bila počasni gost, saopštio je Beogradski sajam.

Pored predstavljanja manifestacije na štandu Srbije, u okviru nastupa, koji je upriličio Beogradski sajam, organizovano je i prikazivanje filma o tradiciji i dometima naše najznačajnije kulturne manifestacije, kao i knjige o Beogradskom sajmu knjiga.

U promovisanju Beogradskog sajma knjiga učestvovao je veliki broj kineskih izdavača i književnika, predstavnici njihovih udruženja, ustanova kulture i medija, naši ljudi koji žive u Kini, a posebno interesovanje za naš sajam pokazali su brojni posetioci manifestacije. Realizovan je i niz sastanaka sa izlagačima na sajmu, prestavnicima različitih inostranih institucija i ustanova kulture, udruženja i sajmova knjiga, koje mogu da doprinesu obogaćivanju izlagačkog programa Beogradskog sajma knjiga i kulturnoj razmeni Srbije sa svetom.

U organizaciji i realizaciji nastupa značajnu podršku je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja, Ambasada Republike Srbije u Pekingu i druge ustanove i organizacije.

Nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu još jednom je pokazao da Beogradski sajam knjiga značajno doprinosi ugledu naše zemlje i kulture van granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga, 61. po redu, biće održan od 23.do 30.oktobra.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.