Kultura Srbija

Jubilarnih 150 godina Narodnog pozorišta u Beogradu: Ovogodišnja nagrada „Raša Plaović” Danijeli – Neli Mihailović

Na sednici žirija za dodelu nagrade „Raša Plaović” za 2018. godinu, koja je danas održana u Beogradu, odlučeno je da dobitnica bude glumica Danijela – Nela Mihailović.

(Fotografja: Svečana akademija i dodela nagrade „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu – Danijela – Nela Mihailović (dobitnica), Milenko Pavlov i Ljiljana Blagojević (voditelji programa), 22. novembar 2018; © Nikola Stojanović)

Od 14 predloženih glumaca, među kojima je i Nela, petočlani žiri je odlučio da nagrada „Raša Plaović” ove godine pripadne Mihailovićevoj za ulogu Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun” Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Žirijem je predsedavala Aleksandra Glovacki, njen zamenik je bio Slavko Milovanović, dok su ostatak činili Borka Trebješanin Golubović, Igor Bojović i Olga Odanović Petrović.

(Fotografja: Svečana akademija u Narodnom pozorištu u Beogradu – voditelji programa, glumci Milenko Pavlov i Ljiljana Blagojević, 22. novembar 2018; © Nikola Stojanović)

Zvanično uručenje nagrade održano je juče na Velikoj sceni u Narodnom pozorištu u Beogradu, a svečanom akademijom  ujedno je obeleženo i jubilarnih 150 godina uspešnog postojanja ovog teatra.

(Fotografja: Svečana akademija u Narodnom pozorištu u Beogradu, 22. novembar 2018; © Nikola Stojanović)

Pored ove, nedavno je i glumcu Milošu Đorđeviću uručena nagrada „Ljubinka Bobić” Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS)za najbolje glumačko ostvarenje na polju komedije, odnosno reditelju Andrašu Urbanu nagrada za najbolju režiju „Bojan Stupica, takođe Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS).

(Fotografja: Velika scena Narodnog pozorišta u Beogradu, 2018; © Narodno pozorište u Beogradu)

A onomad je Narodno pozorište u Prištini, povodom 70 godina od osnivanja, dodelilo Povelju Narodnom pozorištu u Beogradu, u kojem je 31. oktobra 2018, nakon prve faze rekonstrukcije, svečano otvorena Velika scena.

(Fotografja: Svečana akademija i dodela nagrade „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu – Danijela – Nela Mihailović (dobitnica), Milenko Pavlov i Ljiljana Blagojević (voditelji programa), 22. novembar 2018; © Nikola Stojanović)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.