Izložbe Crna Gora

Ugodan odmor – izložba ruskog umjetnika Ivana Pljušća

U ponedeljak, 26. oktobra u 18h u podgoričkoj galeriji Pizana biće otvorena izložba ruskog umjetnika Ivana Pljušća – Ugodan odmor.

Izložbu će otvoriti predsjednik Upravnog odbora Dukley European Art Community, Marat Geljman, i istoričar umjetnosti Petar Ćuković, a izložba će biti otvorena do 10. novembra.
I ova izložba se organizuje u saradnji crnogorskih inititucija kulture i Dukley European Art Community.

Ivan Pljušć (1981) je mladi ruski umjetnik iz Sankt Peterburga koji je pohađao istaknute umjetničke škole, kao što su Državna Akademija umjetnosti i dizajna, umjetnička škola Rerih i Institut Pro Arte. Pljušć je dio generacije umjetnika koji su bili još djeca kada je srušen SSSR. Obilježile su ga iznenadne sociološke i ekonomske promjene ranih devedesetih.

Njegova umjetnost reinterpretira istoriju umjetnosti, norme socijalnog realizma, posebno monumentalne skulpture. Pljušč se slobodno kreće u svim medijima, i istovremeno radi sa skulpturama i slikama. On je kompletan umjetnik koji stvara rad koji predstavlja kretanje misli postsovjetske umjetnosti. Poigravajući se slikama srećne budućnosti, sačinjene od elemenata bivšeg komunisitičkog režima, Pljušć propituje, u značajnoj mjeri, odnos čovjeka sa svojim okruženjem.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.