Ugodan odmor – izložba ruskog umjetnika Ivana Pljušća

0

U ponedeljak, 26. oktobra u 18h u podgoričkoj galeriji Pizana biće otvorena izložba ruskog umjetnika Ivana Pljušća – Ugodan odmor.

Izložbu će otvoriti predsjednik Upravnog odbora Dukley European Art Community, Marat Geljman, i istoričar umjetnosti Petar Ćuković, a izložba će biti otvorena do 10. novembra.
I ova izložba se organizuje u saradnji crnogorskih inititucija kulture i Dukley European Art Community.

Ivan Pljušć (1981) je mladi ruski umjetnik iz Sankt Peterburga koji je pohađao istaknute umjetničke škole, kao što su Državna Akademija umjetnosti i dizajna, umjetnička škola Rerih i Institut Pro Arte. Pljušć je dio generacije umjetnika koji su bili još djeca kada je srušen SSSR. Obilježile su ga iznenadne sociološke i ekonomske promjene ranih devedesetih.

Njegova umjetnost reinterpretira istoriju umjetnosti, norme socijalnog realizma, posebno monumentalne skulpture. Pljušč se slobodno kreće u svim medijima, i istovremeno radi sa skulpturama i slikama. On je kompletan umjetnik koji stvara rad koji predstavlja kretanje misli postsovjetske umjetnosti. Poigravajući se slikama srećne budućnosti, sačinjene od elemenata bivšeg komunisitičkog režima, Pljušć propituje, u značajnoj mjeri, odnos čovjeka sa svojim okruženjem.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Neparni element u ljudskom sistemu, fabrička ili genetska greška koja se nikako ne uklapa u svjetski poredak zabluda i laži.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend