Izložbe Srbija

„Strast i magija“ u KomBank Art holu

„Maslacci su pesma moje duse“ – autorka izlozbe Biljana Ristic

Na izlozbi „Strast i magija“ u KomBank Art holu, autorke Biljane Ristic, koju je svecano otvorio poznati pesnik Rajko Petrov Nogo, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa ciklusom slika posvecenim maslaccima. Autorka je na svojim slikama personifikovala stabljike maslacka koje su na kraju procesa cvetanja i videla ih u „zagrljaju“, „ljubavi“ i „snu“.

Izlozba Strast i Magija u KomBank Art holu 6

Likovno stvaralastvo autorke karakterisu pejzazi, mrtve prirode i likovne alegorije, a njena cesta likovna tehnika osim ulja i akrila su i pasteli.

Izlozba Strast i Magija u KomBank Art holu 3

Po recima likovnog kriticara Vladimira Valencika, susret sa prikazanim segmentom likovnog stvaralastva Biljane Ristic oplemenjuje i humanizuje nas savremeni zivot, dok je likovni kriticar i vajar Tibor Nadj autorku opisao kao umetnicu koja je neopterecena akademskom analizom kompozicije i koja se gradnjom slike „razgolicuje“ i pokazuje onakvom kakva jeste.

Izlozba ce biti otvorena do 3. novembra, a ulaz u KomBank Art hol jebesplatan.

O autorki:

Biljana Ristic je rodjena u Nevesinju u Hercegovini.

Slikarstvo je kao nacin zivota i razmisljanja odabrala pre vise od dve decenije.

Pored slikarstva bavi se dizajnom i ilustracijom, a 2006. godine izdala je DVD projekat „Odjeci“ – film o Nevesinju i Hercegovini. Imala je trideset samostalnih izlozbi i veliki broj kolektivnih.

Vise puta nasla se na prvom mestu medju nagradjenima na Medjunarodnim izlozbama MIRK, na kojima je dobila i dve velemajstorske diplome. Nagradu „Juhorski prsten“dobila je 2012. godine.

Jedna je od organizatora i ucesnica projekta „Kroz ravnicu u bojama“ – serije izlozbi slika po Vojvodini, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu.

Clanica je i osnivac likovne grupe „Albi-arti“ iz Novog Sada.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.