Šest decenija bečke pop istorije!

0

Izložba pod nazivom „Ceo Beč. Jedna pop tura“ biće otvorena u muzeju Beča od 14. septembra 2017. godine do 25. marta 2018. godine. Šest decenija bečke pop istorije biće predstavljeno kroz najpoznatija mesta muzičke pop scene. Izložba vodi posetioce u lokale, diskoteke, radio-stanice i studija: od poznatog sastajališta umetnika početkom 50-ih godina „Štrokofer“ („Strohkoffer“), preko kluba „Atlantis“ iz 70-ih godina, pa do kultnih diskoteka 80-ih godina kao što je „U4“.

Posetioci će imati priliku da poslušaju pesme najuticajnijih bečkih pop muzičara i grupa kao što su Volfgang Ambroz (Wolfgang Ambros), Falko (Falco), „Novaks Kapele“ („Novaks Kapelle“), „Dradivaberl“ („Drahdiwaberl“) i „Leptiri“ („Schmetterlinge“). Biće puno toga da se sluša, ali i da se vidi.

Hansi Lang, 1981/83 © Wien Museum

Izložba će prikazati do sada nepoznat arhivski materijal, video snimke, flajere, koncertne fotografije, naslovne strane ploča, kostime i aksesoare, muzičke instrumente i zanimljivosti. Posetiocima će biti na raspolaganju više od 40 punktova sa audio i video materijalom.

Naslovna strana ploče grupe „Pungent Stench“, 1990 © Wien Museum

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend