Izložbe Srbija

„Prostori igre“ kao plod višegodišnje radosti maštanja

Na izložbi „Prostori igre“, koja je sinoć svečano otvorena u KomBank Art holu, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa najreprezentativnijim studentskim radovima pozorišne scenografije, koji su nastali na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Izloženi radovi tretiraju različitu problematiku scenskog i alternativnog prostora kao podloge za čitanje dramskih komada, od klasike do otvaranja brojnih kulturnih znamenitosti našeg glavnog grada.

Prostori igre u KomBank Art holu 1

„Ova izložba je plod višegodišnje radosti maštanja, traženja, oslobađanja i vrlo frekventne interakcije sa različitim senzibilitetima, rukopisima i stavovima naših studenata, budućih ili već etabliranih mladih pozorišnih scenografa. Ona je dokaz jedne kontinuirane saradnje profesora i studenata, kako za vreme trajanja studija, tako često i nakon diplomiranja; dokaz vrlo naglašenog individualnog pristupa svakom mladom talentu koji za cilj ima razvoj visokih standarda profesionalne etike i usavršavanja na svim poljima vizuelnog pozorišnog izražavanja. Velika je radost videti kako se talenat oslobađa, raste i buja, velika je sreća kada uspe da realizuje svoje ideje i veliko zadovoljstvo kada ste deo jednog sazrevanja. Međusobno učenje – studenata od profesora i obratno, jedan je od vrlo važnih ciljeva naše katedre. Sa ponosom i radošću izlažemo ove radove uz jedno veliko hvala našim studentima i kolegama!“ – izjavila je mr Vesna Popović, docentkinja odseka scenografija na Fakultetu primenjenih umetnosti

Prostori igre u KomBank Art holu 2

Neki od autora čija su dela izložena, već su pronašli svoje mesto, kako u dodatnom školovanju na brojnim svetskim univerzitetima, tako i u samom bavljenju pozorišnom scenografijom u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 18. decembra, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje