Izložbe Srbija

Otvorena Međunarodna izložba „MINI AKT“ u KomBank Art holu

Na izložbi „MINI AKT“, u KomBank Art holu, koju je svečano otvorila istoričarka umetnosti Haira Jakovljević, predstavljeni su radovi umetnika iz različitih zemalja, inspirisani muškim i ženskim aktom.

Izložba je nastala kao rezultat konkursa koji je organizovalo Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ iz Zemuna.

Izlozba MINI AKT u KomBank Art holu 4

„Zahvaljujući ovoj izložbi posetioci imaju priliku da se upoznaju sa radovima umetnika različitih generacija, od studenata likovnih Akademija do poznatih, priznatih umetnika. Prisutne su i različite tehnike, ulje na platnu, akvarel, tuš, fotografija i crtež. U planu je da se izložba ponovi u još nekoliko zemalja, a već je objavljen novi konkurs za MINI AKT 2016.“ – izjavio je Boško Đuričković, direktor Udruženja „Široka staza“.

Izlozba MINI AKT u KomBank Art holu 7

Na međunarodni konkurs koji je Udruženje raspisalo u januaru 2015. godine prijavilo se preko 100 umetnika iz različitih zemalja, a stručni žiri koji je odabrao 40 najboljih radova činili su: Haira Jakovljević istoričarka umetnosti, Branko Brandajs fotograf, Yasunari Ishida slikar iz Japana i Boško Đuričković direktor Udruženja “Široka staza“.

Izložba u KomBank Art holu otvorena je do 30. januara , a ulaz je, kao i uvek, besplatan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje