Otvorena izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima”

0

U Etnografskom muzeju u Beogradu danas je otvorena izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima”.

Izložba sadrži grupu od 1.200 muzejskih predmeta na kojima su oblikovani motivi i slovni natpisi. Predmeti materijalne, društvene i duhovne kulture, na kojima su izvedeni ovi specifični motivi, predstavljeni su na Izložbi u više različitih oblika: kao pojedinačno slovo ili inicijal, monogram – kompozicija inicijala i ukrasnog, heraldičkog ili simboličkog motiva, u obliku imena i prezimena ili imena i zvanja, kraćeg ili dužeg natpisa.

Etnografski muzej u Beogradu je otvaranjem ove izložbe i dodelom Nagrade za životno delo profesoru Nikoli Pavkoviću obeležio 115-godišnjicu postojanja. U fondu Muzeja se nalazi preko 50.000 etnografskih predmeta tradicionalne kulture Srba i ostalih naroda sa prostora Srbije i šireg Balkana, iz perioda 19. i 20. veka.

Izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima” biće otvorena do januara 2017. Ulaz je slobodan.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend