Izložbe Srbija

Otvorena izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“

Na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan je, uz podršku kompanije „Gasprom njeft“, otvorena izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“.

Beograđani i posetioci glavnog grada će do 6. novembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete. Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma „Prirazlomna“, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

Svecano otvaranje izlozbe Otkrijmo Arktik 02

Izložba „Otkrijmo Arktik“ sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, kao i pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.

Svecano otvaranje izlozbe Otrijmo Arktik 01

Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

Dusan Borkovic na otvaranju izlozbe

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

Za mene fotografija predstavlja mogućnost da prenesem posmatraču atmosferu trenutka, lepotu i neponovljivost u svakoj manifestaciji prirode Arktika, osećaj savršenstva i tajne“, istakao je Sergej Anisimov.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvoale su i brojne poznate ličnosti, među njima najuspešniji srpski automobilista Dušan Borković, pevačica Ana Stanić, glumica Brankica Sebastijanović, mlada muzička zvezda Nevena Božović i TV lice Maja Japundža Nikolić.  

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.