Izložbe Srbija

Otvaranje izložbe „Tragovi Velikog rata”

Izložba „Tragovi Velikog rata” mladog dramskog umetnika Vladislava Andrejevića biće otvorena 4. maja 2018. u umetničkom prostoru „Kvaka 22”, odnosno 14. maja 2018. u novosadskom Kulturnom centru LAB.

U susret obeležavanju stogodišnjice od završetka Velikog rata, izložene fotografije, skulpture i video-radovi predstavljaju umetnikov lični doživljaj i impresiju na temu rata, a kao inspiracija poslužile su mu dokumentarne arhivske građe i fotografije iz tog perioda. Izložba se obraća i komunicira sa raznovrsnom publikom, nudeći svojim konceptom autentično iskustvo doživljaja rata iz perspektive mladog umetnika, spajajući savremena sredstva umetničkog izraza sa ostacima i uspomenama iz značajnog istorijskog perioda.

Vladislav Andrejević je student treće godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za kameru. U toku dosadašnjeg školovanja, učestvuje na završnim zajedničkim izložbama najboljih radova škole „Tehnoart”, a izlagao je svoje radove na samostalnoj izložbi grafika keramike. Pored fotografije, svoj talenat pokazao je i na filmskom platnu, osvajajući nagrade za crtani film na Festivalu animiranog filma u Italiji, a u Srbiji 2015. godine na festivalu „Jameson Empire Awards”, u kategoriji film za 60 sekundi.

Organizacija i produkcija izložbe delo je njegovih mladih kolega sa fakulteta i njihov prvi veliki projekat. Dođite da osetite i „proživite” značajne tragove istorije oblikovane u specifičan umetnički mozaik. U Beogradu je izložba otvorena do 6. maja, a u Novom Sadu do 16. maja 2018. Ulaz je slobodan.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.