Izložbe Srbija

Otvaranje izložbe „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji” u Zrenjaninu

U ponedeljak, 23. septembra 2019, u Kulturnom centru Zrenjanina u 19 časova biće otvorena internacionalna izložba „Evropsko nasleđe u savremenom autorskom stripu i ilustraciji”.

Izložba je nastala u sklopu „Nova festivala” 2018. godine, koji u Pančevu organizuje udruženje „KomunikArt” već četiri godine, i koji za cilj ima promociju savremene internacionalne strip scene i umetnika. „Nova festival” je prošle godine bio posvećen obeležavanju „Evropske godine kulturnog nasleđa”, a njegovu realizaciju podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Vojvodine. Ministarstvo je izložbu uvrstilo u okvir nacionalnog programa za obeležavanje „Evropske godine kulturnog nasleđa” na nacionalnom nivou.

Selektor strip programa je Saša Rakezić (AKA Aleksandar Zograf), dok je producentkinja izložbe Snežana Ćuruvija. Izložbena postavka, koju će Zrenjaninci i Zrenjaninke imati priliku da pogledaju do 30. septembra 2019, predstaviće 42 autora iz 25 evropskih zemalja.

(Fotografije: © „KomunikArt”)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.