Izložbe Srbija

Održana treća samostalna izložba Lidije Marinković

Sinoć je u Centru za kulturu u Svilajncu održana treća samostalna izložba fotografija Lidije Marinković. Nakon dve uspešne izložbe fotografija Dubaija i Rima, Lidija je odlučila da posetiocima pokaže i lepote stare kolonijalne metropole Lisabona.
Uvodnu reč na izložbi imala je Lidijina dugogodišnja prijateljica Snežana Krupniković, koja je posetiocima dočarala način na koji Lidija fotografiše.

Foto: MIloš Milenković
Foto: MIloš Milenković

Lidija je osoba koja voli putovanja i obožava da deli sve što je lepo sa drugima, pa je tako i počela da pravi izložbe, jer smatra da ono što njoj pravi zadovoljstvo, sigurno će praviti zadovoljstvo i drugima. U početku je utiske sa svojih putovanja delila sa sebi bliskim ljudima, u kućnoj varijanti, a zatim je to dobilo i veće razmere. Fotografije ovog baroknog grada su plod autorkinog lutanja po uskim uličicama Lisabona i praćenja njegovih zapuštenih, pa čak i zaboravljenih i gotovo urušenih mesta, ali i modernističkih i postmodernističkih objekata.
‘‘Ono što ja radim je amaterska fotografija. Beležim trenutak, mesto. Prenošenje u taj trenutak i vraćanje na isti u nekim budućim vremenima kada sam sama ili tužna je svakako motiv za podizanje.’’ – rekla je Lidija
Svoju prvu izložbu je održala 2010. godine i do sada je organizovala na svake tri godine. Međutim, autorka planira da u malo kraćem periodu organizuje sledeću izložbu.
Posetioci su imali priliku da uživaju u gradu žutih tramvaja uz portugalsko vino.
Za kraj, autorka je zaključila da dok ima ljudi na izložbama, svet neće propasti.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.