Izložbe Srbija

„Majski likovni salon” u Leskovačkom kulturnom centru

Ovogodišnji „Majski likovni salon” biće svečano otvoren 13. maja u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra (LKC).

Leskovački kulturni centar (LKC)(Fotografija: Leskovački kulturni centar (LKC), „JUGPRESS”)

„Majski likovni salon” je tradicionalna manifestacija akademskih likovnih umetnika iz Leskovca i okoline. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji, prati nova ostvarenja umetnika u oblasti likovnih umetnosti. Salon je otvorenog tipa i predstavlja godišnji presek likovnog stvaralaštva iz ovog kraja, te će biti izložena dela istaknutih umetnika – različitih stilova, žanrova i tehnika, umetničkih tendencija i opredeljenja.

Prema propozicijama Salona, mogu se predati najviše tri rada koja su nastala ove ili prošle godine, u bilo kojoj formi umetničkog izražavanja (slika, skulptura, grafika, crtež, strip, digitalni rad, video, instalacija, kostim…). Osnovni cilj „Majski likovni salon” je afirmacija likovnih stvaralaca.

Organizator će za ovu izložbu da odštampa odgovarajući katalog.

(Fotografija: „Art exhibition”, „The Bibliothèque nationale de France”, 2011, „Wikimedia”)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.