„Majski likovni salon” u Leskovačkom kulturnom centru

0

Ovogodišnji „Majski likovni salon” biće svečano otvoren 13. maja u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra (LKC).

Leskovački kulturni centar (LKC)(Fotografija: Leskovački kulturni centar (LKC), „JUGPRESS”)

„Majski likovni salon” je tradicionalna manifestacija akademskih likovnih umetnika iz Leskovca i okoline. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji, prati nova ostvarenja umetnika u oblasti likovnih umetnosti. Salon je otvorenog tipa i predstavlja godišnji presek likovnog stvaralaštva iz ovog kraja, te će biti izložena dela istaknutih umetnika – različitih stilova, žanrova i tehnika, umetničkih tendencija i opredeljenja.

Prema propozicijama Salona, mogu se predati najviše tri rada koja su nastala ove ili prošle godine, u bilo kojoj formi umetničkog izražavanja (slika, skulptura, grafika, crtež, strip, digitalni rad, video, instalacija, kostim…). Osnovni cilj „Majski likovni salon” je afirmacija likovnih stvaralaca.

Organizator će za ovu izložbu da odštampa odgovarajući katalog.

(Fotografija: „Art exhibition”, „The Bibliothèque nationale de France”, 2011, „Wikimedia”)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend