Izložbe Srbija

KREATIVNI REALIZAM – Godišnja izložba radova studenata Beogradske politehnike

U ponedeljak 11. aprila u 18 sati u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće otvorena godišnja izložba radova studenata Visoke škole strukovnih studija – Beogradska politehnika „KREATIVNI REALIZAM“.

katarina bardzic_XS

Visoka škola strukovnih studija – Beogradska politehnika, već tradicionalno u Galeriji Doma kulture „Studentski grad“, organizuje izložbu studentskih radova Odeljenja za dizajn, kao integralni deo nastavnog procesa.

Naslovna tema ovogodišnje izložbe Kreativni realizam, obuhvata sve segmente sociološkog aspekta – teme kao što su zdravstvo, obrazovanje, ekologija, kultura, antiratni pokreti i druge aktuelne teme savremenog društva, kroz prizmu naše realnosti.

Marija Petrovic

Izložba obuhvata dva segmenta: izlagački i umetničke projekte koje su studenti realizovali u saradnji sa svojim profesorima. Na izložbi će biti prikazani radovi studenata sa grafičkog, industrijskog i modnog odeljenja za dizajn. Akcenat ovogodišnje izložbe je na umetničkim projektima koje iniciraju i organizuju profesori a realizuju studenti, sa pozitivističkim, odgovornim i pre svega kreativnim stavom u odnosu na svet u kome živimo i sa željom da se menja i utiče na prostor i ambijent naše svakodnevnice putem dobrog dizajnerskog rešenja.

mihajlo krsmanovic-3.god.modna ilustracija

Izložba će biti otvorena uz performans pripremljen u okviru predmeta Modni dizajn proizvoda od kože, a koji izvodi plesna grupa sačinjena od četiri mlade umetnice (Jana Milenković, Mina Kontić, Nataša Smelc i Tamara Pjević). U modelima studenata modnog dizajna ove talentovane plesačice nadahnute savremenim izrazom u plesu predstaviće segment svog projekta pod nazivom „Vrste“.

Izložba traje do 27. aprila.

Ulaz slobodan.

Radno vreme Velike galerijie: svakog dana osim nedelje od 17.00 – 21.00

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.