Izložbe Srbija

Izložba Živka Grozdanica u O3one galeriji

U galeriji O3ONE od 22. novembra do 04. decembra 2016. možete da pogledate izložbu Živka Grozdanića, pod nazivom „10 slika“.

Prema rečima potpisnika izložbe, „umetnik je izmišljeni pojam koji se karakteriše na osnovu autorskog rada određenog pojedinca, odnosno, na osnovu rezultata, koncepta i projektovanih umetničkih radova. Pojam umetnik može se vezati za ime Živka Grozdanića samo u slučaju da se Živko Grozdanić posmatra kroz umetničku disciplinu skulptora alegorijskih predmeta. Možda bi bilo bolje reći da je Živko Grozdanić, u stvari Alegorista ili da je on, možda, alegorija umetnika.

10-slika-zivko-grozdanic

Alegorizovani Živko Grozdanić je prvo bio umetnik ali je nakon dugogodišnjeg mukotrpnog i nadasve teškog političkog rada bio prinuđen da napusti pojam koji ga je odredio kao umetnika i da se transformiše u Alegorijanca.  

Alegorijanac nije alegorista, umetnik koji stvara alegoriju ili se služi alegorijom. On je ličnost slična antropologu, koja je sredinom devedesetih godina prošlog veka istraživala status pojmova koji se koriste u kulturi i umetnosti…“

Ceo tekst možete pročitati na sajtu http://www.o3one.rs/6090/10-slika/, a izložbu možete pogledati u O3ONE Art Space galeriji (Uzun Mirkova 10/II), od utorka do subote, u periodu od 12 do 19 časova.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.