Izložbe

Izložba u Beču posvećena Ratovima zvezda

U bečkom muzeju primenjenih umetnosti se 18. decembra otvara izložba pod nazivom „Star Wars Identities“, a istog dana u biskope stiže i sedma epizoda „Ratovi zvezda: Buđenje sile“. Vrhunac ove jedinstvene i interaktivne izložbe jesu i artefakti iz najnovijeg dela ovog popularnog serijala, što proširuje ovu već impresivnu kolekciju. Stromtrooper-kostim prvog reda, publici već omiljeni robot BB-8 Droid i šlem pilota borbenih X-Wing letelica samo su deo izložbe koja se po prvi put održava u austrijskoj prestonici.

EP7_IA_162323_R-BB-8

Izložba koja je oduševila 1,2 miliona posetilaca širom sveta organizuje se u saradnji sa producentima iz „X3 Productions“ iz Montreala  i kompanijom „Lucasfilm Ltd.“ Pritom se služe zbirkom iz Lukasovog muzeja narativne umetnosti iz Čikaga, kako bi predstavili naučne komponente na osnovu identiteta likova iz Ratova zvezda.

EP7_IA_162325-First-Order-Stormtrooper

Ova bogata zbirka kombinovana od interaktivne potrage za sopstvenim identitetom i poučnih naučnih sadržaja stvorila je izložbu „Star Wars Identities“. Na izložbi će između ostalog biti predstavljene i dramatične avanture Luka i Anakina Skajvokera, najpoznatijeg bioskopskog otac-sin tandema. Posetioci će imati priliku da bolje upoznaju likove i istovremeno ispitaju sopstveni identitet, postavljajući sebi pitanje koje nas to sile određuju.

Izložba će biti otvorena do 16. aprila 2016. godine u Muzeju primenjenih umetnosti u Beču, a karte po ceni od 21, 95 evra za odrasle (vikendom 24,95 evra) i 15,95 evra za decu (vikendom 17,95 evra) su dostupne na oeticket.com.

Slike: © & TM 2015 Lucasfilm Ltd. All rights reserved. Used Under Authorization

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje