Izložba slika „Ravnoteža“ Milutina Jovančića

0

Izložba slika pod nazivom “Ravnoteža” Milutina Jovančića Mite biće otvorena u petak, 24. februara od 19h, u beogradskoj Galeriji Pro3or (Koče Popovića 9). Izlaže posle dužeg vremena, a ovo nije njegova prva izložba.

Vuk je već dugo simbol koji koristi kao alter ego svog umetničkog izraza, kako kao frontmen benda Čovek Vuk, tako i u svojim slikama.

Izložba predstavlja spoj mojih radova s početka devedesetih i onih nastalih u skorije vreme. Pokušao sam da pronađem ravnotežu između ta dva perioda. Pošao sam od pitanja zašto je toliko teško uspostaviti je i zašto što na prvi pogled izgleda tako jednostavno, u stvari zahteva vrhunsku veštinu. Izložbom ću predstaviti susret slika iz dva različita vremena, toliko različita da je prosto nemoguće da se to ne primeti, i to kroz sudar svojih životnih sekvenci i mašte.

Mita slika od kad zna za sebe, a prema njegovom mišljenju, svaki čovek rodi se kao slikar.

Bojice i papir su omiljena igračka svakog deteta. Kasnije, nekako to postane bauk,verovatno kad dete uđe u obrazovni sistem.Najveći uspeh za svakog slikara je kada posmatrač otkrije poruku koja mu jeposlata. U tom trenutku slikar I posmatrač, uz pomoć slike kao medija, stupaju u komunikaciju posebne vrste.

Kako kaže, veruje da je njegov najveći uspeh to što nije prestao da veruje da postoje ljudi koji mogu i žele da prime i protumače poruke koje ostavlja, ne samo kroz muziku, već i na svojim slikama.

Želim da na jednom mestu okupim prijatelje iz raznih oblasti -umetnosti, kulture medija. Nadam se da ću videti mnoge drage ljude koje nisam dugo i da će ih moja umetnost podstaći na razgovor.

Izložba će trajati do 3.marta, a u okviru zatvaranja planiran je koncert benda Čovek vuk, koji rade, prema Mitinim rečima, na novom materijalu, o čemu će više reči biti na samom otvaranju.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Neposlušno dete koje šapuće izmišljenim jezikom. Voli knjige, Berlin, putovanja i bežanja od stvarnosti. Zavisnik od poezije. Voli Ničea, Dalija, fotografiju, kafu, Dejvida Linča. Smatra da je Dostojevski besmrtan. Doziva vetar za nove revolucije.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend