Izložbe Srbija

Izložba odabranih slika Nadežde Petrović

U Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije (Medija centar „Odbrana“) u Beogradu, nedavno je otvorena izložba odabranih slika Nadežde Petrović iz Narodnog muzeja u Beogradu.

Na ovoj izložbi biće prikazana četvrtina stvaralačkog opusa Nadežde Petrović (radonačelnica srpske moderne), odnosno 73 slike iz svih stvaralačkih razdoblja znamenite umetnice. Autor izložbe je Ljubica Miljković (istoričarka umetnosti i muzejski savetnik). Takođe, izložbu prati i bogato ilustrovan katalog u kojem je Ljubica priredila jezgrovit tekst o Nadeždinom životu, pažljivo praveći osvrt na sve stvaralačke faze umetnice od 1898. do 1913. godine.

Ova izložba slika (jedna od mnogih izložba koje su održane ove godine, a posvećene obeležavanju stogodišnjice od smrti naše najbolje i najznačajnije slikarke) Nadežde Petrović otvorena je 19. novembra i trajaće do 24. decembra 2015. godine. Ulaz je slobodan.

Nadežda je bila član Udruženja srpskih umetnika „LADA“, ali i ratna bolničarka.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.