Izložbe

Izložba nameštaja “SIMPLE. Nova jednostavnost”

U bečkom Dizajn forumu u okviru Muzejskog kvarta se 16. decembra otvara izložba nameštaja i svakodnevnih predmeta pod nazivom „SIMPLE. Nova jednostavnost“. Ovom izložbom austrijski dizajnerski forumi predstavljaju aktuelne trendove u dizajnu i predmete koji izgledaju jednostavno ali su posebno osmišljeni i sa smislom kreirani.

Luster © Ferran Val Fernando Alda
Luster © Ferran Val Fernando Alda

Najnoviji trend u dizajnu je da predmeti odišu jednostavnošću. Na naizgled „jednostavnim“ predmetima se obično ne vidi koliko je rada, kreativnosti i znanja bilo potrebno u njihovom procesu nastajanja. Izloženi nameštaj i svakodnevni predmeti su svesno pojednostavljeni i podređeni svojoj svrsi, ali su precizno napravljeni i to od visoko kvalitetnih materijala. „Nova jednostavnost“ se skriva u perfekciji svakog detalja.

Krckalica za orahe © Jeppe Sorensen
Krckalica za orahe © Jeppe Sorensen

Ako se dizajn smatra ogledalom društvenih prilika, „Nova jednostavnost“ stvari bi mogla da se tumači kao izraz čovekovog traganja za jasnoćom, senzibilnošću, odmerenošću i samostalnošću tj. kao suprotnost kompleksnosti i protivrečnosti globalizovanog sveta.  

Klupa © Robert Maybach
Klupa © Robert Maybach

Na izložbi „SIMPLE. Nova jednostavnost“ prikazani su lokalni i međunarodni dizajnerski predmeti koji predstavljaju povratak osnovama njihove svrhe i primene. Izložba je otvorena do 14. februara 2016. godine.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje