Izložbe Srbija

Izložba Martina Stamenkovića “Nisi kriva“ u Prajd info centru

Martin Stamenković, prvi fotograf na Balkanu čiji je Instagram nalog prepoznat kao izuzetno društveno važan, te je i verifikovan, otvoriće svoju novu izložbu pod nazivom “Nisi kriva“ u petak, 7. februara od 18 časova u Prajd info centru.

“Trpeo sam nasilje mnogo puta tokom osnovne škole. Izložbu posećujem svim žrtvama nasilja“, kaže autor i dodaje, “Seksualno nasilje je česta pojava. Danas raste stopa vidljivosti nepoštovanja koje nasilnici imaju prema telu, ali i dostojanstvu drugog. Statsitike pokazuju da je svaka treća žena (bila) žrtva“.

Stamenković je do sada imao nekoliko zapaženih izložbi, ali je pažnju privukao i svojom pesmom, kao i vlogom na You Tube kanalu.

On pominje da želi da osvesti kako krivicu snosi jedino nasilnik, te da žrtve ne treba, kako najčešće rade, da krivicu traže u sebi, preispitujući uzroke napada.

About the author

Stefan Mihajlovski

Stefan Mihajlovski

Diplomirani komunikolog. Student master programa Proizvodnja TV serija. Pisac knjiga ''14 dana karantina''. ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.