Izložbe Srbija

Izložba crteža Tamare Žderić u KomBank Art holu

„Crteži“ koji otkrivaju novi svet

„Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne, ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju…“ – autorka izložbe „Crteži“ Tamara Žderić

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 3

Na novootvorenoj izložbi „Crteži“ autorke Tamare Žderić u KomBank Art holu, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa radovima mlade umetnice inspirisanim sitnicama koje nas svakodnevno okružuju, ali i da sagledaju svet iz potpuno drugačijeg, zanimljivijeg ugla.

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 4

Radovi autorke, koja je trenuto druga godina master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti, rađeni su različitim tehnikama – od tuša i pera, ugljena, olovke u boji, do kolaža.

U svojim crtežima, polazeći od naizgled jednostavne forme lista jedne biljke, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.“ – izjavila je autorka izložbe Tamara Žderić.

Izložba će biti otvorena do 1. septembra, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

Izlozba Crtezi autorke Tamare Zderic u KomBank Art holu 6

O autorki:

Tamara Žderić je rođena 1990. godine. Završila je društveno-jezički smer u Devetoj beogradskoj gimnaziji. Trenutno završava drugu godinu master studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Osvojila je dve nagrade: nagradu XVII Bijenala studentskog crteža Srbije, 2013. godine, kao i nagradu “Stevan Knežević” za crtež u kategoriji od treće godine osnovnih do druge godine master studija, 2013. godine.

Ovo je njena četvrta samostalna izložba.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.