Izložbe Srbija

„Gaspromnjeft“ predstavlja izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“

Na beogradskoj tvrđavi Kalemegdan će 6. oktobra, uz podršku kompanije „Gaspromnjeft“, biti otvorena izložba fotografija „Otkrijmo Arktik“.

11_morz Foto Sergey Anisimov

Beograđani i posetioci glavnog grada će na postavci moći da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o najmanje istraženom regionu planete. Pojedine fotografije posvećene su i savremenim tehnologijama osvajanja morskog dna u arktičkom priobalju. Na fotografijama je prikazana jedinstvena ledootporna platforma „Prirazlomna“, projektovana i izgrađena u Rusiji za rad u ekstremnim arktičkim uslovima, koja zadovoljava međunarodne ekološke i industrijske standarde bezbednosti.

14_Boxing Foto Sergey Anisimov

Izložba „Otkrijmo Arktik“ sastoji se od spektakularnih fotografija ledenih bregova, prizora iz svakodnevnog života lokalnog stanovništva, pripadnika životinjskih vrsta ovog regiona.

Teško pristupačna teritorija Severnog pola i dalje predstavlja zagonetku za čovečanstvo. Posredstvom fotografija posetioci će moći da zavire iza vela tajne i da kroz predivne panorame nepristupačnih predela osete atmosferu arktičke prirode.

19. Foto Alexandr Taran

Autori izloženih radova su ruski fotograf Sergej Anisimov, pobednik i laureat međunarodnih takmičenja fotografije, tvorac nagrade Global Arctic Awards, autor šest monografija o Severu, kao i Maksim Avdejev i Aleksandar Taran.

25_Always together Foto Sergey Anisimov
„Za mene fotografija predstavlja mogućnost da prenesem posmatraču atmosferu trenutka, lepotu i neponovljivost u svakoj manifestaciji prirode Arktika, osećaj savršenstva i tajne“, istakao je Sergej Anisimov.
Izložba će biti otvorena za posetioce do 6. novembra na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.