Kultura Srbija

Izložba: Pomeranje granica kreativnosti uz „Crteže“

Mladi umetnici Vladimir Matić Kuriljov, Ivan Stojković i Miloš Puač, predstavili su presek svog kreativnog rada u proteklih par godina, u vidu crteža, skica i ilustracija, na novootvorenoj izložbi „Crteži“ u KomBank Art holu.

Izlozba Crtezi u KomBank Art holu 5

Autori izloženih radova diplomirali su na Fakultetu primenjenih umetnosti – katedra Grafika i knjiga. Svaki od njih, kroz dugogodišnji rad, razvijao je svoj stil, a kažu da i dalje rade na usavršavanju i traganju za smislom koji donosi povučena linija. Različit opus stilova, tehnika i pristupa na radovima svedoči o individualnosti i integritetu sva tri autora.

Izlozba Crtezi u KomBank Art holu 2

„Crtanje predstavlja bitan deo naših života i nešto bez čega bismo teško spoznali duhovni mir. Kroz liniju i crtež trudimo se da svakog dana pomeramo granice sopstvene kreativnosti i razvijamo svoj potencijal, koji bi bez te povučene linije neminovno stagnirao. Izloženi radovi predstavljaju samo jedan momenat, deo dugačkog puta koji svaki umetnik prigrli, ili bi trebalo da prigrli, potpuno svestan da tokom kreativnog razvoja ne postoji vrhunac ili kraj, već samo novi dan koji sa sobom nosi neistražene svetove za otkriti.“ – istakli su mladi autori na svečanom otvaranju izložbe.

Izlozba Crtezi u KomBank Art holu 1

O autorima:

Miloš Puač je rođen u Beogradu 1986. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2012. godine, u klasi profesora Rastka Ćirića. Od 2014. godine radio je na fakultetu kao stručni saradnik na predmetu Akt. Tokom studiranja učestvovao je na više kolektivnih izložbi.

Vladimir Matić Kuriljov je rođen u Beogradu 1986. godine. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 2010. godine, u klasi profesora Rastka Ćirića. Učestvovao je na više izložbi i takmičenja različitih umetničkih disciplina.

Ivan Stojković je rođen 1988. godine u Prokuplju. Prve dve godine studija proveo je na grafičkom odseku Fakulteta primenjenih umetnosti u Nišu, a onda se prebacuje na odsek za animaciju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirao je 2012. godine, u klasi profesora Rastka Ćirića. Učestvovao je na grupnim izložbama, bio učesnik festivala u zemlji i inostranstvu i dobitnik nekolicine nagrada iz oblasti stripa i animacije.

Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izložba će biti otvorena do 12. oktobra.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.