Izložbe Kultura Srbija

Izložba “Kontrasti komunikacije” Sanje Sremac

U Galeriji Studentskog kulturnog centra Beograda, u periodu od 7. do 21. decembra 2015, održaće se samostalna izložba “Kontrasti komunikacije” Sanje Sremac, akademske slikarke – keramičarke. Ovo je druga u nizu od tri postavke, na kojoj će autorka izlagati skulpture, panoe i fotografije sa tematikom kontrasta i komunikacija.

U svetu umetnosti ništa nije predodredjeno i ništa nije nemoguće, naravno uz preduslov bogatstva mašte i duha.
Jedna od umetnica koja tako doživljava svet oko nas, i u nama je keramičarka Sanja Sremac. Umetnica koja istovremeno vešto balansira kroz igru formi i oblika, i sintezu suprotnosti, izlaže panoe i skulpture u Galeriji Studentskog kulturnog centra. To je druga, u nizu od tri postavke, na temu kontrasta i komunikacija.
Zanimljiva ikonografija najnovije izložbe Sanje Sremac “Kontrasti komunikacije” zapravo je njen odgovor na…. susrete sa ljudima, na mirise i boje, na atmosferu, poglede, osmehe, disanja, traganje i prepuštanje.

POZIVNICA 6

“Preobražajci”,”Grčci”,”Rastavići”…samo su neki od naziva asocijativnih(a ko razume i duhovitih), skulptura i panoa Sanje Sremac, nastalih spajanjem potpuno različitih materijala …eksera, gradjevinske armature, metalnih elemenata, prirodne kosti i kose, peska i stakla, objedinjenih keramikom-kameninom pečenom na 1260 stepeni.
Sanja spontano sintetizuje naizgled nespojive materijale. Eksperimentiše, sluti, nada se. Stvara.Tako budi radoznalost kod posmatrača koji pogledom na njena raznolika dela ima svoju viziju.

Lepota je u kontrastu.” – Maja Živanović,likovni kritičar

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje