Izložba fotografija „BGD my view 2015.“- Ivan Grlić

0

Izložba je otvorena u Galeriji Jugoexport u Kolarčevoj 1, 14.9. i traje do 28.9.

Sadrži 37 radova različitih formata, koji su nastali uglavnom u poslednje dve godine, ali sadrži i neke starije radove…

„Ko se probudio u Beogradu, za danas je dovoljno postigao u životu“ – Duško Radović

IMG_1861

Kosančićev venac, Zvezdara, Čubura, Dorćol, Vračar, Sava mala i Zemun Novi Beograd …. neki stari Beograd sa dušom i posebnom estetikom, Beograd Duška Radovića, Mome Kapora, predstavljen kroz fotografije Ivana Grlića.

IMG_1538

Sve fotografije predstavljaju autorovo viđenje, razmišljanje, i doživljaj ovih delova grada, ne slučajnim izborom, nego unapred smišljenim i režiranim odlascima u određene delove grada, odredjene ulice, unapred odabrene gradjevine čekajući pravi trenutak da svetlost da čaroban kolorit i ofarba stari Beograd onako kako je to Ivan već video u svojoj mašti.

IMG_7938

Cilj izložbe je da se zadrži trenutak i duh tog Beograda, da savremeni život i urbanizacija grada ne potisnu sećanja na stari Beograd. Na fotografijama  se kao detalji  pojavljuju stari automobili koji su neizostavni deo tog vremena …elegantni, lepo ofarbani kao stara gospoda u otmenim odelima…

Autorski umetnički ciklus je Grlićev povratak u neki prošli život ovog grada, bežanje od poniženja Beograda. Beograd bez bilborda, Beograd bez reklama koje skrećući pažnju na sebe prikrivaju njegovu lepotu.

„Beogradjani volite Beograd, on nema nikoga osim vas.“-Duško Radović

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend