Iz Njujorka za klavir Kolarca

0

Filip Bulatović je profesionalni džez pijanista i kompozitor, jedan od nekolicine veličanstvenih srpskih umetnika čija je muzika prešla raznolike meridijane i dobila potvrdu džez velikana, kao i lider svestranog spektra muzičkih projekata koji pomeraju granice domaće scene. Po dolasku iz najkonkuretnije džez scene na svetu – iz Njujorka, Filip će sa svojim triom nastupiti u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. juna u 20h.

Na Kolarcu ce nastupiti prvi put kao lider. Na programu su numere koje priprema za novi trio album a binu će deliti sa dobro poznatim talentovanim beogradskim džez muzicarima – Milanom Pavkovićem na kontrabasu i Peđom Milutinovicem za bubnjevima.

Ljubav prema džez triju gaji još od tinejdžerskih dana kada se prvi put upoznao sa muzikom Bill Evansa. Nakon džez odseka u muzičkoj školi Stanković, razvojni put vodi ga do muzičke akademije u Nemačkoj gde nastavlja svoje dalje školovanje. Svoj prvi internacionalni trio formira u Kelnu sa samo 19 godina sa Draganom Trajkovskim (Makedonija) – bas i Rodrigo Villalonom (Kolumbija) – bubanj, sa kojima 2010. godine snima svoj prvi trio album „Live At Bechstein Centrum“. Nakon prvog albuma, formira novi trio sa istaknutim muzičarima iz dijaspore –  Vladimirom Kostadinovićem i Milanom Nikolićem.

Kao sidemen i kao lider, nastupao je na svim većim festivalima u regionu. Jedan je od retkih muzičara koje odlikuje saradnja sa džez velikanima kao što su Duško Gojković i Stjepko Gut.

Beogradskoj publici postaje šire poznat 2013. godine sa autorskim projektima Filip Bulatovic Funk Edition i Qzama Quartet, jedan od najinovativnijih bendova domaće džez scene. Sa ovim autorskim sastavom 2016. godine izdaje album „Portrait In Black And White“ a 2017. godine seli se u New York gde nastupa u poznatim džez klubovima sa muzičarima kao što su: Ofri Nehemya, JK Kim, Adam Arruda, Alexander Calffy, Dan Chmielinski, Miles Sloniker i mnogi drugi.

 

Koncert će se održati u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 14. juna u 20 časova.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Cena karte je 600 RSD.

 

Muzika:

https://www.youtube.com/watch?v=rYjuCihDV2k      NYC Trio Live – jedna od numera koja će se izvoditi na Kolarcu

https://www.youtube.com/watch?v=uY7I1f7zvNc         NYC Trio Live – jedna od numera koja će se izvoditi na Kolarcu

https://www.youtube.com/watch?v=O5_zrXB226U    Filip Bulatovich Funk Edition Live TV Show

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend