Kultura Srbija

IVAN BOSILjČIĆ NA BELEF-u – 05. Jul 2017

Muzičko poetsko veče autorskog projekta Ivana Bosiljčića, pod nazivom „Par stihova za nas“  premijerno je izvedeno 2009. godine u Beogradu. Zbog izuzetnog interesovanja i ogromne medijske pažnje, veče je ponovljeno tri puta u nizu pred prepunim dvoranama Doma sindikata u pratnji simfonijskog orkestra“Stanislav Binički“. Radio televizija Srbije je veče snimila za svoj arhiv. Od tada je Bosilljčić gostovao sa ovim programom u bezmalo svim pozorištima u Srbiji i širom regiona, a pored toga je važno spomenuti izuzetno posećene koncerte u Skoplju u Univerzalnoj dvorani, novosadskom SNP-u, niz koncerata širom Austrije, Švedske, Norveške, kao i na Islandu.
Program muzičko poetske večeri podrazumeva kombinaciju različitih umetničkih formi, uz obradu popularnih muzičkih tema od 60-tih godina do danas. Filmska muzika, ruske romanse, savremena pop muzika, isprepletana poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika poput Šantića, Rakića, Antića, Dedića, Rajića, Jesenjina, Bodlera, Radičevića i mnogih drugih….
Muzičko poetsko veče nosi uzbuđenje dramske predstave i muzički kvalitet koncerta, forma koja je posebna i retko viđena na našim prostorima.
Muzički sastav na sceni broji osam izvodjača.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.