Humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“ za obolelu Nastasju

0

Pozorišna trupa „Artisti“ pozivaju sve ljude dobre volje na humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“, koja će se održati 7. februara, u 20h, u KC Čukarica (Turgenjevljeva 5).

Prihod od prodaje karata doniraće za lečenje Nastasje Nedimović, nekadašnje vaterpolistkinje. 
Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu. Borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja.

Cena karte je 300 dinara, a može se rezervisati u KC Čukarica i na broj 011/3552-678.

Radnja komada „Zajednički stan“ prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu, početkom šezdesetih godina prošlog veka. Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći „svoju kućicu i svoj mir“. Međutim, na putu ka tom miru, isprečiće se jedni drugima. Biće potreban niz kompromisa kako bi se u zajedničkom stanu okončao hladni rat i uspostavili ljubav i blagostanje.

Ovu komediju po tekstu Dragutina Gute Dobričanin, Artisti s uspehom izvode pune dve godine. Svoje dvanaesto igranje posvećuju Nastasji. Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić. Pozorišna trupa “Artisti” su društvo mladih svestranih umetnika, koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom. 

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend