Kultura Pozorišta Srbija

Humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“ za obolelu Nastasju

Pozorišna trupa „Artisti“ pozivaju sve ljude dobre volje na humanitarno igranje predstave „Zajednički stan“, koja će se održati 7. februara, u 20h, u KC Čukarica (Turgenjevljeva 5).

Prihod od prodaje karata doniraće za lečenje Nastasje Nedimović, nekadašnje vaterpolistkinje. 
Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu. Borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Tome su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – multipli mijelom (rak koštane srži), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije (rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive). Porođena hitno carskim rezom dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Nažalost, Nastasja je tada ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži. Borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja.

Cena karte je 300 dinara, a može se rezervisati u KC Čukarica i na broj 011/3552-678.

Radnja komada „Zajednički stan“ prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu, početkom šezdesetih godina prošlog veka. Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći „svoju kućicu i svoj mir“. Međutim, na putu ka tom miru, isprečiće se jedni drugima. Biće potreban niz kompromisa kako bi se u zajedničkom stanu okončao hladni rat i uspostavili ljubav i blagostanje.

Ovu komediju po tekstu Dragutina Gute Dobričanin, Artisti s uspehom izvode pune dve godine. Svoje dvanaesto igranje posvećuju Nastasji. Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić. Pozorišna trupa “Artisti” su društvo mladih svestranih umetnika, koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom. 

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.