Gostujuće predavanje Eme Janković na Institutu za umetničku igru u Beogradu

0

Na Institutu za umetničku igru tokom ove nedelje održavaju se gostujuća predavanja iz savremene igre Eme Janković, profesionalne plesačice, pedagoškinje i koreografkinje iz Hrvatske.

Diplomirala je na Konzervatorijumu za muziku i ples Trinity Laban u Londonu u BA (Hons) Dance Theater, tokom koga je odradila radni staž sa Nederlands Dans Theater II (NDT II), u Holandiji, a zatim u Joss Arnott Dance Company u Engleskoj.

Učestvovala je u raznim projektima poput La Femme Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, Glasshouses s Lewis Major Dance Company u Londonu, bila je u kompaniji Jasmin Vardimon 2 (JV2) u sklopu čega je vodila i međunarodne radionice i audicije po Engleskoj.

Nakon uspeha sa autorskom celovečernjom plesnom predstavom Prison of Decision, osnovala je s Andreom Solomun, plesnu kompaniju Dance Company & M u Hrvatskoj, u okviru koje su izvele i plesnu predstavu „Oh Sweet Something“ s originalnom muzikom renomiranih jazz muzičara. Obe predstave se izvode u Hrvatskoj i regionu.

Ema je trenutno deo Balkan Dance Projecta Vol.2 čiji su koreografi Igor Kirov, Aleksandar Saša Ilić i Natalia Iwaniec.

Osim što je igrač i koreograf, Ema se bavi i pedagogijom u sklopu radionica i master class projekata većinom u modernoj i savremenoj igri, ali i u baletu, yogi, pilatesu…

Usavršavala se na raznim radionicama, audicijama i classevima: Rambert Dance Company, Random Dance Company, Matthew Bourne Dance Company, Hofesh Shechter Dance Company, Tavaziva, Rosie Kay Dance Company, Maurice Causey, Conny Janssen Danst, Aakash Odedra itd.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend