Kultura Srbija

Gostujuće predavanje Eme Janković na Institutu za umetničku igru u Beogradu

Na Institutu za umetničku igru tokom ove nedelje održavaju se gostujuća predavanja iz savremene igre Eme Janković, profesionalne plesačice, pedagoškinje i koreografkinje iz Hrvatske.

Diplomirala je na Konzervatorijumu za muziku i ples Trinity Laban u Londonu u BA (Hons) Dance Theater, tokom koga je odradila radni staž sa Nederlands Dans Theater II (NDT II), u Holandiji, a zatim u Joss Arnott Dance Company u Engleskoj.

Učestvovala je u raznim projektima poput La Femme Saint Louis Rhinoa u Hrvatskoj, Glasshouses s Lewis Major Dance Company u Londonu, bila je u kompaniji Jasmin Vardimon 2 (JV2) u sklopu čega je vodila i međunarodne radionice i audicije po Engleskoj.

Nakon uspeha sa autorskom celovečernjom plesnom predstavom Prison of Decision, osnovala je s Andreom Solomun, plesnu kompaniju Dance Company & M u Hrvatskoj, u okviru koje su izvele i plesnu predstavu „Oh Sweet Something“ s originalnom muzikom renomiranih jazz muzičara. Obe predstave se izvode u Hrvatskoj i regionu.

Ema je trenutno deo Balkan Dance Projecta Vol.2 čiji su koreografi Igor Kirov, Aleksandar Saša Ilić i Natalia Iwaniec.

Osim što je igrač i koreograf, Ema se bavi i pedagogijom u sklopu radionica i master class projekata većinom u modernoj i savremenoj igri, ali i u baletu, yogi, pilatesu…

Usavršavala se na raznim radionicama, audicijama i classevima: Rambert Dance Company, Random Dance Company, Matthew Bourne Dance Company, Hofesh Shechter Dance Company, Tavaziva, Rosie Kay Dance Company, Maurice Causey, Conny Janssen Danst, Aakash Odedra itd.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.