Kultura Srbija

Gostovanje Narodnog pozorišta Republike Srpske u Madlenianumu

U Operi i teatru Madlenianum će od 10. do 14. juna gostovati Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke. U danima kada će beogradska publika moći da vidi ostvarenja Narodnog pozorišta republike Srpske biće zastupljena tri izuzetna komada iz najnovije produkcije ovog renomiranog teatra.

10. i 11. jun – melodrama OTAC I SIN (DEČJA POSLA), u kojoj tri izuzetna umetnika, autor teksta Nebojša Romčević, reditelj Nikola Pejaković i predvodnik glumačkog ansambla bard Petar Božović čine temelj uspešnosti i snage ove predstave.

12. i 13. jun – ČASOVI U KOJIMA NIŠTA NISMO ZNALI JEDNI O DRUGIMA je predstava po tekstu Petera Handkea, a u režiji Mladena Materića. Na pozornici 20 glumaca igra oko 300 scena, bez reči, koje se dešavaju na jednom banjalučkom trgu.

14. jun – SINOVI UMIRU PRVI, komad Mata Matišića čiju režiju potpisuje Marko Misirača. U ovoj hrabroj i značajnoj predstavi, punoj odličnih kreacija, reč je o ljudima koji su preživeli traume u ratu i koji traže svoje nestale, ali je sve prožeto humorom, koji je karakterističan za naš narod i predstavlja odbrambeni mehanizam u teškim vremenima.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.